3 - 4 spillere
15+ min
12+ år
 • familiespil
 • partyspil
 • Kortspil
 • The Hollywood! Card Game

  Rasmus Skat Andersen af Rasmus Skat Andersen d. 28. February 2014

  Hollywood is a place where they'll pay you a thousand dollars for a kiss and fifty cents for your soul. I know, because I turned down the first offer often enough and held out for the fifty cents.
  Marilyn Monroe

  The Hollywood! Card Game er et hurtigt lille kortspil, hvor du kan få lov til at udleve din indre blockbuster-instruktørdrøm.

  Setup

  • De 12 filmstjerne- og instruktørkort blandes. Denne stak kort kaldes Star Deck.
  • Bland de 39 filmkort (de kommer i tre kategorier: horror, romantisk komedie og actionfilm) og 5 blockbusterkort. Denne stak kort kaldes Movie Deck.
  • Hver spillet vælger en farve og tager de to Studiokort (the clap board og Double Reel) i samme farve, samt Movie Reel-brikkerne i farven (Er I tre spillere, tager I fire brikker hver, er I fire spillere, tager I tre brikker hver).

  Sådan spiller I

  Først skal I afgøre ved lodtrækning, hvilken spiller der begynder. Spilleren kaldes startspilleren.

  The Hollywood! Card Game udspiller sig over x antal runder, hvor x svarer til antallet af spillere.

  I

  begyndelsen af hver runde skal man lave the Hollywood Area. Det gøres ved at trække tre kort fra the Star Deck og 11 kort fra the Movie Deck. Alle 14 kort blandes og lægges i fire rækker (se på billedet, hvordan de skal ligge).

  Startspilleren tager den første tur. Derpå går turen videre til næste spiller i urets retning. Sådan fortsættes, indtil alle spillere har placeret deres Movie Reel-brikker.

  I din tur må du gøre en af følgende ting:

  1. Placer en af dine Movie Reel-brikker i the Hollywood Area
  2. Spille et Studiokort

  Hvis du ikke har flere Movie Reel-brikker tilbage, er du ude af runden og kan altså ikke få lov at spille et Studiokort.

  • Placer en Movie Reel-brik: Brikken skal altid placeres i på et af kortene i den nederste række i The Hollywood Area. Ligger der allerede en brik i forvejen, skubbes den op i næste række, hvor den igen kan skubbe en brik videre.
   Hvis der ligger brikker på alle kortene i en søjle, må der ikke placeres flere brikker i den søjle.
  • Spil et Studiokort: Du har to Studiokort fra start af, og hvert kort kan kun bruges en gang i hele spillet. The Clap Board tillader dig at springe over, så det nu er næste spillers tur. The Double Reel tillader dig at placere to Movie Reel-brikker. Hvis du kun har en tilbage, kan du ikke bruge kortet.

  Runden er slut

  Når den 12. Movie Reel-brik er placeret, er runden slut. Derpå får spillerne de kort, hvor deres Movie Reel-brikker ligger. Der deles et kort ud af gangen, startende i toppen af første søjle. Derpå kort nummer to i søjlen, etc. Når alle kort i søjlen er uddelt, uddeles topkortet i den næste søjle.
  Når et spiller får et kort, skal vedkommende øjeblikkeligt spille det.

  • Blockbusterkort: Placeres foran dig. Det skal ikke tilknyttes en bestemt film.
  • Filmkort: Kig på kortets kategori. Har du ikke et filmprojekt i denne kategori, lægger du kortet foran dig, og har derved startet et nyt filmprojekt. Har du et filmprojekt i denne kategori, lægger du kortet der.
  • Starkort:
   Starkort afslutter filmprojektet - hvad enten du ønsker det eller ej.
   Kortet skal tilknyttes et af de dine filmprojekter, der dermed afsluttes. Alle kortene i dette projekt lægges i en bunke ved siden af dig. Har du ikke startet et filmprojekt, når du får kortet, er det værdiløst og lægges væk.

  Når alle kort i The Hollywood-area er uddelt tager spillerne deres Movie Reel-brikker tilbage. 14 nye kort lægges op, og spilleren til venstre for sidste rundes startspiller begynder.

  Hvem vinder?

  Efter den sidste runde skal der tælles point op. Der gives point for følgende:

  • To
   Kort med et gyldent kamera er awardkort og tæller dobbelt.
   point for hvert Blockbusterkort du har erhvervet.
  • En færdig film giver point svarende til antallet af filmkort i filmen ganget med antallet af stjerner på Starkortet. Kort med Award-symboler tæller som to kort.
  • Dit største filmprojekt (altså ikke-afsluttede film) giver et point per filmkort. Hvis du har to projekter, der er lige store, får du nul point.

  Spilleren med flest point vinder. Står to spillere lige, vinder den af dem, der har har den film, der gav flest point.

  Vurdering af The Hollywood! Card Game

  Rasmus Skat Andersen
  Rasmus Skat Andersen mener ...

  The Hollywood! Card Game er et udmærket bud, hvis du lige har 15 minutter, du skal have slået ihjel. Det er ikke et spil, man spiller flere gange i træk, men det er jo heller ikke meningen med den her slags spil.


  Kommentarer til The Hollywood! Card Game