1 - spillere
15+ min
6+ år
 • abstrakte spil
 • familiespil
 • Regler på dansk

  Relateret læsning


  Penguins on Ice

  Johnn Esbensen af Johnn Esbensen d. 9. September 2011

  I Penguins on Ice skal spilleren placere de fem pingviner på spillepladen, som vist i opgavehæftet. Det lyder jo nemt – men det viser sig hurtigt det er lettere sagt end gjort. Pingvinerne kan nemlig kun stå på én måde. Nu er det op til dig at finde den rigtige placering.

  Penguins on Ice er et såkaldt hovedbrudsspil og kan nok bedst beskrives som en blanding mellem puslespil og Tetris.

  Hvad er der i æsken

  Spillet består af en spilleplade og 5 brikker med hver sin pingvin på. Brikkerne er formet som isflager, og kan ændres ved at skubbe en del af brikken frem og tilbage. Med spillet følger en lille regelbog samt opgavebogen. Opgavebogen er hele hjørnestenen i spillet. I opgavebogen findes 60 opgaver – inddelt i Starter, Junior, Expert og Master.

  Hvordan foregår Penguins on Ice

  Spilleren starter med at vælge en af de 60 udfordringer. Udfordringen viser hvor en eller flere af pingvinerne skal står. Herefter skal spilleren få brikkerne til at passe således, at pingvinerne ender på pladserne vist i udfordringen. Alle brikker skal bruges.  De 5 brikker kan ændres ved at skubbe dele af brikken frem og tilbage. Dette kan f.eks. ændre en brik fra at være en vinkel til at være et T. Det gør bestemt ikke udfordringerne nemmere.


  Vurdering af Penguins on Ice

  Johnn Esbensen
  Johnn Esbensen mener ...

  Penguins on Ice er et sjovt og udfordrende spil, som for den tålmodige byder på mange timers udfordring og underholdning. Spillet kan spilles alene, men også samme med andre, hvor man enten spiller sammen eller udfordrer hinanden på tid. Spillet har en sjov stil og er udført i lækre materialer.

  Nomineret til Guldbrikken 2011 i kategorien hovedbrud


  Kommentarer til Penguins on Ice