2 - 4 spillere
25+ min
8+ år
 • børnespil
 • Regler på dansk

  Manno Monster

  Stephan Viftrup af Stephan Viftrup d. 25. December 2014

  Et lækkert produceret fingerfærdigt logikspil, der formår at engagere både børn og voksne. Vend dine monsterbrikker, så de opfylder opgavens krav, før din far, og scor de bedste bussemænd et monster kan ønske sig.

  Sådan sættes Manno Monster op

  • Fordel 15 monsterbrikker i samme farve og tilhørende skattekiste til hver spiller.
  • Vælg ni opgavekort i den ønskede sværhedsgrad, og vend dem på hovedet. Start med 1 i første spil og giv gerne voksne deres egne sværere opgaver.
  • Fyld præmiepladen op med snot i korrekt farve startende med nummer 1, så er en præmie pr. spiller.
  • Stil timeglasset samt figurerne frem, så der i alt inklusive timeglasset er en pr. spiller – vælg altid de laveste numre på monsteret.


  h2. Sådan spilles Manno Monster

  Vend første valgte opgave og placér den, så alle kan se. _Hvis der bruges forskellige sværhedsgrader placeres to opgaver. De yngste bruger så den lette.

  Alle spillere forsøger at vende deres brikker, så de opfylder kravene på opgaven. Det er ikke tilladt at gemme nogen brikker væk. Har man for eksempel et tykt rød monster for meget, må man vende det om, så det bliver til noget andet.

  Den første, der bliver færdig, vender timeglasset. De resterende spillere skal så prøve at blive færdige, inden tiden er rendt ud. Lykkedes det, må spilleren tage monsterbrikken med det laveste nummer.

  I den rækkefølge, som spillerne blev færdige, checker de nu, om de har lavet opgaven korrekt. Har de det, må de tage det mest værdifulde snot. Hvis ikke, springes de over, og næste spiller får chancen.


  Hvem vinder?

  Spillet er slut efter ni runder, og snottets værdi tælles op. Spilleren med den mest værdifulde samling snot har vundet.

  Vurdering af Manno Monster

  Stephan Viftrup
  Stephan Viftrup mener ...

  Spillets fokus på fingerfærdighed og logik bliver ikke modtaget lige positivt af alle. Men er du lattermild under tidspres, og har du lyst til kaste dig ind i kampen om at blive først, så er der mange sjove stunder med Manno Monster. Har med succes spillet med både med børn og kun med entusiastiske voksne.


  Kommentarer til Manno Monster