2 - spillere
10+ min
6+ år

Relateret læsning


Dino Hunt Dice

Rasmus Skat Andersen af Rasmus Skat Andersen d. 9. April 2015

Forsigtig sneg Reiner Bruntwasser sig gennem det høje græs. Forude kunne han skimte de gigantiske skabninger, og han kunne allerede se dem for sig i sin zoologiske have. Publikum ville blive ellevilde og strømme til.
Lydløst lagde han sig til rette på en bakketop med frit udsyn til de græssende kæmpeøgler. Forholdene var perfekte. Vindstille, og dyrene havde ikke den mindste færd af ham.
Bruntwasser nåede dog aldrig at affyre bedøvelsespilen. I næste nu var kæmpeøglerne på vild flugt. Lige mod ham! Et brøl, der i styrke kunne måle sig med et tordenskrald, gjorde i næste nu to ting klart for Bruntwasser: En T.Rex var på jagt, og han var gevaldigt ude at skide.
Med et forbløffende højt tempo, deres størrelse tager i betragtning, kom hele flokken af dyr nærmere og nærmere, og hvis han ikke kom væk øjeblikkeligt, ville han blive trampet til døde …

Dinosaurjagten er gået ind. I terningespillet Dino Hunt Dice gælder det om at indfange dinosaurer til din zoologiske have. Men det er ikke helt ufarligt. Så ofte bliver resultatet af jagten en fladtrådt jæger.

Setup

  • Læg alle 10 terninger i bægeret.
  • Find et stykke papir og en blyant, og så er I klar.

Terningerne i Dino Hunt Dice

De 10 terninger repræsenterer tre slags dinosaurer:

  • Apatosaurus (grøn). Den er fem af denne art. Du har 50 procent chance for at fange den, og 1/6 risiko for at blive trådt ned.
  • Triceratop (gul). Tre terninger. En 1/3 chance for at fange den og 1/3 risiko for at blive mast.
  • Tyrannosaurus Rex (rød). To terninger. Du har kun 1/6 chance for at fange den, men 50 procent risiko for selv at blive byttet.

Runder i Dino Hunt Dice

Der er to måder at finde startspilleren på. Enten er det den spiller, der vandt sidste spil, eller også er det den, der bedst kan sige som en dinosaur.

I din tur trækker du tre terninger fra bægeret uden at kigge og slår med dem. Terningerne kan vise tre forskellige symboler.

  • Dinosaur: Du har fanget en dinosaur. Læg terningen til side.
  • Fodspor: Du er blevet trampet ned af en dinosaur. Læg terningen til side. Hvis du får tre eller flere fodspor, er du færdig.
  • Blad: Dinosaurerne gemmer sig.

Når

du har lagt terninger til side, kan du enten vælge at stoppe din tur eller slå igen. I sidstnævnte tilfælde beholder du de terninger, der viste blade, og trækker nye, indtil du igen har tre. Derpå slår du igen. Sådan fortsætter du, indtil du vælger at stoppe, får mindst tre fodspor eller ikke kan trække flere terninger fra bægeret.

Du vælger at stoppe

Tæl antallet af dinosaurer og noter din scorer ned. Du får et point per dinosaur. Turen går videre til spilleren til venstre for dig.

Tre eller flere fodspor

Din tur er forbi, hvis du kommer op på mindst tre fodspor. Alle terninger lægges i bægeret, du scorer ingenting, og turen går videre til spilleren til venstre for dig.

Bægeret er tomt

Hvis du ikke kan trække flere terninger fra bægeret, har du fundet alle dinosaurerne. Alle dine blade bliver til dinosaurer, og du scorer 10 point. Turen går videre til spilleren til venstre for dig.

Sådan vinder du spillet

Når en spiller når op på 20 point, får de restende spillere i runden en sidste tur. Det vil sige, at spillet slutter, når spilleren til højre for startspilleren har haft sin tur, så alle har haft lige mange ture. Spilleren med flest point vinder. Står to spillere lige, skiftes de til at tage en tur, indtil en vinder er fundet.

Vurdering af Dino Hunt Dice

Rasmus Skat Andersen
Rasmus Skat Andersen mener ...

Dino Hunt Dice er reelt en lidt mere simpel version af Zombie Dice. Spillet er mere familievenligt, da temaet er knap så afskyeligt.
Det gælder hele tiden om at kunne udregne sandsynligheden for, om det kan betale sig at fortsætte, og så naturligvis om du føler, at du har lykkens gudinde med dig. Med andre ord er det en glimrende måde at lære børn sandsynlighedsregning på.


Kommentarer til Dino Hunt Dice