1 - 6 spillere
60+ min
10+ år
 • familiespil
 • Samarbejde
 • Fantasy
 • Castle Panic

  Johnn Esbensen af Johnn Esbensen d. 2. December 2011

  Ud fra skoven vrimler det pludselig med orker, gobliner og trolde. Selv om borgmuren er stærk – kan den så modstå presset fra de kæmpende horder? Borgens krigere gør sig klar til at arbejde sammen for at holde ondskaben på afstand.

  I Castle Panic skal spillerne samarbejde om at nedkæmpe de mange monstre, inden de når frem for at ødelægge borgens tårne, og der er brug for alle krigere, både bueskytter, riddere og sværdmænd. Hvis monstrene når indenfor borgmuren og får ødelagt alle seks tårne, har spillerne tabt. Så det gælder om at arbejde sammen.

  Sådan starter I Castle Panic

  • Den store spilleplade lægges midt på bordet, og de seks tårne og seks stykker borgmur stilles op i den inderste cirkel på pladen. Ét tårn og én mur i hvert felt, med muren yderst
  • Træk herefter tre goblin, to ork og en trolde brik og placer dem på hvert sit Archefelt, med det højeste tal på brikken pegende ind mod midten. Resten af monsterbrikkerne blandes og lægges ved siden af spillepladen med billedsiden nedad
  • Hver spiller får et ‘Turn order’ kort samt et antal Castle kort, afhængigt af antallet af spillere. ved to spillere får man seks kort, ved tre til fem får man fem kort, og ved seks spillere får man fire kort hver)
  • Startspilleren vælges og spillet kan gå i gang

  Runderne i Castle Panic

  Hver spillers runde gennemgår seks faser, før turen går videre til den næste spiller. Faserne skal gennemføres i rækkefølge:

  1. Træk kort Træk et antal kort, så du har det antal kort på hånden, som du startede med.
  2. Kassér og træk et nyt kort Det er frivilligt, om du vil kassere et kort og trække et nyt. Du kan dog kun kassere et kort i hver runde.
  3. Byt kort Byt et eller flere kort med en anden spiller. Spiller I to til fem spillere må der byttes et kort, mens der må byttes to kort, hvis I spiller seks sammen.
  4. Spil kort Du kan nu spille så mange kort, som du har lyst til. Kortene giver dig mulighed for at angribe og dræbe monstre, forsinke monstrene eller bygge nye vægge.
  5. Flytte monstre Alle monstre på spillepladen flytter nu et felt tættere på midten. Er monstret allerede inde i borgen – flytter det et felt med uret inden i borgen.
  6. Træk to nye monstre Til slut trækkes to nye monstre, der placeres i et af Forrest felterne – afgjort med et terningsalg. Der findes nogle specielle monstre, der har en særlig effekt, når de kommer i spil.

  Når spilleren er færdig med sin tur, er det den næste spillers tur.

  Spillerne kan, ved hjælp af deres kort, angribe monstrene, mens de er på vej frem mod borgen. Kortene viser hvilke områder, der kan angribes i. Det gælder derfor om at spille kortene på det rigtige tidspunkt.

  For eksempel kan en Archer kun angribe i Archer området, og en swordsman i swordsman området og så videre. Hver gang en spiller angriber et monster, mister monstret et liv. Når monstret ikke har flere liv tilbage, er det blevet dræbt. Den spiller, der dræbte monsteret, får monsterbrikken som trofæ.

  Hvis et monster når frem til borgmuren, bliver borgmuren ødelagt, men monstret mister samtidig et liv. Hvis monstret stadig er i live, fortsætter det i næste runde ind i borgen, hvor det ødelægger et tårn. Der er kun seks tårne, og de kan ikke genopbygges. Så det gælder om at passe på.

  Afslutning

  Spillerne skal sammen forsøge at dræbe alle de 49 monstre. Hvis det lykkedes, har spillerne vundet. Den spiller, der har slået flest monstre ihjel, bliver kåret som Master Slayer, og er den egentlige vinder. Lykkedes det derimod for monstrene at smadre alle seks tårne, har spillerne tabt.

  Vurdering af Castle Panic

  Johnn Esbensen
  Johnn Esbensen mener ...

  Castle Panic er, trods sin lidt 80’er agtige streg, et både sjovt og underholdende spil. Selv om man spiller sammen med de øvrige spillere om at besejre de slemme slemme monstre, er kampen om at blive Master Slayer hård. Men grænsen er hårfin – hvis man spiller for meget for sig selv, risikerer man at tabe hele spillet. Castle Panic kan nemt præsenteres for folk, der ikke er vant til at spille brætspil, da reglerne er forholdsvis enkle.


  Kommentarer til Castle Panic