10 år med kærestebreve markeres med nye Love Letter-udgivelser

af Leon Castro Lagunas d. 15. May 2022

Det populære Love Letter fra Seiji Kanai fejrer 10-årsjubilæum i år, og der kommer i den forbindelse hele 3 nye udgivelser.

I maj 2012 udgav designer Seiji Kanai fra Kanai Factory et lille kortspil med kun 16 kort. På trods af den lille størrelse var der tale om et utroligt godt spil for 2-4 spillere, som både var nemt at lære, sjovt at spille og ikke mindst let at pakke sammen og tage med.

Love Letter blev meget populært og er blevet udgivet på ikke mindre end 28 forskellige sprog – heriblandt også dansk. Senere kom der en udvidet version med 5 ekstra kort og med mulighed for at spille op til 6 personer.

Spillet fungerer rigtigt godt som både selskabsspil, et lille entry-spil eller et sjovt filler-spil, og mange mener, at Seiji på sin vis revolutionerede brætspilsverdenen med dette populære og kompakte 16-korts spil. Du kan læse vores anmeldelse af Love Letter her.

De nye udgivelser

I dag, 10 år efter, kan vi glæde os over, at tre nye udgivelser muligvis er på vej fra Arclight Games, hvor illustratoren bag det originale Love Letter, Noboru Sugiura, vil lægge pen til et nyt og forfrisket grafisk design.

Ifølge Boardgamegeek News er der er tale om følgende:

  • 2nd edition – En ny udgave af det oprindelige Love Letter, hvor der er tilføjet 16 helt nye kort, man kan vælge at skifte de originale kort ud med eller tilføje, hvis man ønsker et mere komplekst setup. Denne udgave forventes at blive udgivet i august 2022.
  • 10 års jubilæumsudgave – Denne “big box” udgave vil samle alle unikke regler og ekstra komponenter fundet i de tidligere spil i én samlet pakke. Der planlægges en crowdfundingkampagne senere i 2022 for denne udgivelse.
  • Love Letter: Stories – Denne udgivelse er mere usikker, da den ligger lidt længere ude i horisonten, men der skulle være tale om en anderledes og mere historie-drevet variant af Love Letter med et nyt gameplay.

Siden Love Letter udkom første gang i 2012, har det vundet fire Golden Geek Awards; det mest innovative design, det bedste kortspil, det bedste selskabsspil og det bedste familiespil. I 2014, da det udkom på dansk første gang, vandt det også en Guldbrik i kategorien Familiespil.

Hvis du vil se en liste over de forskellige udgaver af Love Letter som er udkommet i løbet af årene, så har Boardgamegeek samlet et godt overblik her.


Papskubber.dk er et dansk website tilegnet brætspil i alle størrelser og sværhedsgrader. Vores nyheder plukkes fra nyhedsfeeds fra hele kloden, og vi stræber efter at have en klar kildeangivelse hvis vi vidergiver nyheder der er udsendt af andre.

Papskubber.dk kan kontaktes på skubpap@papskubber.dk