Vinderen af 'Kinderspiel des Jahres' er fundet

af Pernille Hviid Swiatek d. 19. juni 2020

Det russiskproducerede ‘Hedgehog Roll’ har netop modtaget den tyske brætspilspris ‘Kinderspiel des Jahres’, og er dermed juryens bud på, hvilket nyt spil vi skal kaste os over sammen med de yngste brætspillere. Og her kan de yngste faktisk være med, for spillet kan spilles af børn helt ned til 4 år.

Spillet foregår i en skov, hvor man i al sin enkelthed skal have sit pindsvin hurtigst muligt hjem. Man kan dog kun rykke rundt i skovbunden, hvis man har de rette ressourcer. Her kommer det nytænkende og finurlige element i spillet så ind. Man indsamler nemlig ressourcer ved at rulle en tennisbold med øjne hen over nogle ressourcebrikker. De brikker, som sætter sig fast, har man så indsamlet!

Spillet har utroligt mange variationsmuligheder. En af de største er, at det både rummer muligheder for at spille kompetitivt og kooperativt. Derudover er det også muligt at forkorte og forlænge spillet helt simpelt ved at forkorte og forlænge den bane, som pindsvinene skal igennem. Som en sidste variationsmulighed indeholder spillet avancerede regler, så voksne også kan blive udfordrede af spillet.

Læs mere om spillet fra ‘Spiel des Jahres’ her og fra udgiveren ‘Roll and Troll’ her.


Papskubber.dk er et dansk website tilegnet brætspil i alle størrelser og sværhedsgrader. Vores nyheder plukkes fra nyhedsfeeds fra hele kloden, og vi stræber efter at have en klar kildeangivelse hvis vi vidergiver nyheder der er udsendt af andre.

Papskubber.dk kan kontaktes på skubpap@papskubber.dk