Spil på bordet - overblik på få minutter

af Allan Fejerskov Ravn d. 17. november 2020

En ny dansk- og kvart svensksproget YouTube kanal med korte og kompakte bræt- og puslespilsoverblik har set dagens lys. Klara, Nanna og Morten introducerer og leverer regler, og lidt om de spil de præsenterer, med humor og et glimt i øjet.Sådan foregår det

På mellem 2 til 4 minutter giver de tre charmerende værter et kort overblik over ét eller flere brætspil, typisk omkring et gennemgående emne. De taler med hinanden, om hinanden og ofte direkte til dig som tilskuer, samtidig med at de gennemgår regler og koncept for de medvirkende spil. Videoerne er redigerede og med understøttende tekster, der vises indimellem som forklaring eller kommentar til noget, der udspiller sig i videoen.

Danmarks nye brætspilskanal

Ambitionsniveauet for kanalen, der holdes i luften af den nordiske distributør Spilbræt.dk, er seriøs, og de enkelte indslag er gennemarbejdede og klippet til for at passe ind i det korte og kompakte format. I skrivende stund tegner frekvensen af nye videoer til at blive ugentlig – altså en ny video pr. uge.

For familien Danmark eller for nørder?

YouTube kanalens nuværende 9 produktioner tegner et billede af at være målrettet spil med en kort indlæringskurve og en spilletid på typisk 15-30 minutter (puslespil undtaget!). Eksempler på spil, der allerede findes i feedet, er Match Madness, Myretuen og Harry Potter Quiz. Men med et soundtrack inspireret af sommerens Tour De France TV og engagerede værter, skal det blive spændende at følge med i hvor det kan udvikle sig hen. Velkommen til Spil på Bordet.

Vil du danne dig dit eget indtryk, så kan du finde kanalen via dette link.


Papskubber.dk er et dansk website tilegnet brætspil i alle størrelser og sværhedsgrader. Vores nyheder plukkes fra nyhedsfeeds fra hele kloden, og vi stræber efter at have en klar kildeangivelse hvis vi vidergiver nyheder der er udsendt af andre.

Papskubber.dk kan kontaktes på skubpap@papskubber.dk