Origins Online - Aflyst

af Leon Castro Lagunas d. 16. juni 2020

Den tilgængelige brætspilskonference blev utilgængelig.

Den 26. maj informerede vi om brætspilskonferencen Origins Online, som så ud til at blive en interessant og tilgængelig online brætspilskonference. Dette er ikke længere tilfældet.

Den 10. juni udsendte arrangørerne af Origins Online nemlig en pressemeddelelse, hvori de forklarede, at konferencen var aflyst. I samme pressemeddelelse undskyldte de også for at have været for vage i deres budskab om at støtte #BlackLivesMatter bevægelsen, og for langsomme til at korrigere budskabet og gøre det mere tydeligt, at de tager afstand fra vold og racisme mod sorte. Grundet disse forhold vurderede arrangørerne, at det ikke var forsvarligt at fortsætte med arrangementet, og valgte derfor at aflyse. Konferencen var arrangeret af Game Manufacturers Association (GAMA).

Kilder på internettet indikerer, at flere nøgle-deltagere på dette tidspunkt allerede havde meldt ud, at de ikke ville deltage grundet arrangørernes manglende afstandstagen fra racisme og vold mod sorte. Et tidligere og tydeligere budskab fra GAMA kunne måske have afværget denne situation.

Pressemeddelelse og yderligere information kan findes her (desvære kun på engelsk):
Pressemeddelelse fra arrangørerne af Origins Online
En artikel, som beskriver situationen, skrevet af Kotaku Australia, en prisvindende lokal udgave af det populære spilnyheds- og opinionwebsted Kotaku, grundlagt i USA i 2004, kan læses her.
Debat på BoardGameGeek, vedr. aflysningen af Origins Online kan følges her.


Papskubber.dk er et dansk website tilegnet brætspil i alle størrelser og sværhedsgrader. Vores nyheder plukkes fra nyhedsfeeds fra hele kloden, og vi stræber efter at have en klar kildeangivelse hvis vi vidergiver nyheder der er udsendt af andre.

Papskubber.dk kan kontaktes på skubpap@papskubber.dk