Nordic Game Week - Ugen hvor alverdens biblioteker fokusere på de gode spiloplevelser

af Leon Castro Lagunas d. 4. november 2020

Nordic Game Week finder sted i uge 46, fra den 9 – 15 November og er en årligt tilbagevendende begivenhed, hvor biblioteker invitere til lokale spilarrangementer for børn, unge og voksne over hele landet.

Nordic Game Week er en nordisk pendant til det større International Game Week, der startede i 2007 under navnet National Game Day. I dag er International Game Week vokset sig så stort at det de seneste 8 år er blevet fejret af mere end 10.000 biblioteker, på tværs af 7 verdensdele, og i mere en 50 lande – herunder også Danmark og vores nordiske naboer.

I Danmark er det Center for Digital Pædagogik og Medierådet for Børn og Unge, der engagere og koordinere med landets biblioteker. Alle Nordic Game Week arrangementer i Danmark udvikles og afholdes af bibliotekerne selv.

Medierådet for Børn og Unge fortæller at formålet med Nordic Game Week, er at fremhæve alt det gode som spil og leg kan. Spil er en vigtig del af vores kultur, og vi vil gerne arbejde for at udvikle og fastholde en god spilkultur.

I løbet af ugen arrangeres der turneringer, hygge og oplæg over hele Danmark. Det bliver både digitalt, analogt og alt derimellem, men først og fremmest bliver det sjovt, legende og lærende! – Spil er en vigtig del af vores kultur, og vi vil gerne arbejde for at udvikle og fastholde en god spilkultur.

Er du interesseret? Så kontakt bibliotekerne i dit eget lokalområde og se hvilke tilbud de har. – På grund af gældende COVID-19 restriktioner, er det nok ikke alle biblioteker der slår dørene op for Nordic Game Week i år.

Ifølge Medierådet for Børn, og Unge har følgende biblioteker indtil videre offentliggjort deres Nordic Game Day aktiviteter:

  • Køge bibliotekerne
  • Odsherred bibliotekerne
  • Biblioteket Sønderborg
  • Herning Bibliotekerne
  • Struer bibliotek
  • Aabenraa bibliotek
  • Faaborg Midtfyen bibliotekerne
  • Ishøj bibliotek

Læs mere om Nordic Game Week, på Medierådets hjemmeside.


Papskubber.dk er et dansk website tilegnet brætspil i alle størrelser og sværhedsgrader. Vores nyheder plukkes fra nyhedsfeeds fra hele kloden, og vi stræber efter at have en klar kildeangivelse hvis vi vidergiver nyheder der er udsendt af andre.

Papskubber.dk kan kontaktes på skubpap@papskubber.dk