May the Fourth be with you!

af Leon Castro Lagunas d. 4. maj 2020

Den 4. maj har længe været kendt som Star Wars-dag. Dagen startede formentlig som et græsrodsinitiativ for at hylde George Lucas’ stjernekrigsunivers, og hænger sammen med ordspillet mellem ”May the Force be with you” og datoen den 4. maj (May the Fourth).

I forbindelse med Star Wars-dagen i år, har Hasbro lanceret endnu et Monopoly-spil, “Monopoly: Star Wars The Child”. Dette spil er tematisk baseret på den populære Star Wars TV-serie ”The Mandalorian”, som forventes at blive tilgængelig i Danmark fra sommeren 2020, når Disney+ lanceres.

I spillet rejser man rundt i galaksen som ”The Child” (af fans også kaldet ”Baby Yoda”). Her skal man købe og sælge Hideouts og Common Houses, og undervejs følge de kort-baserede handlinger.

“Monopoly: Star Wars The Child” er, ligesom klassisk Monopoly, aldersmæssigt kategoriseret ned til 8-årsalderen, og har spil-mekanismer, der ligner klassisk Monopoly meget.

Spillet kan dog forventes at være et hurtigere spil, da det har færre felter rundt på brættet, og kun kan spilles op til 4 spillere, hvor klassisk Monopoly kan spilles op til 6 spillere. Link til spillet her.

Star Wars-temaet er flittigt brugt i bræt- og kortspil. Der er mere end 50 officielle Star Wars-spil, for ikke at nævne en række udvidelser og mindre officielle titler. Du kan læse meget mere om disse hos Boardgamegeek.com her.


Papskubber.dk er et dansk website tilegnet brætspil i alle størrelser og sværhedsgrader. Vores nyheder plukkes fra nyhedsfeeds fra hele kloden, og vi stræber efter at have en klar kildeangivelse hvis vi vidergiver nyheder der er udsendt af andre.

Papskubber.dk kan kontaktes på skubpap@papskubber.dk