Brætspil julegaveidéer 2019 til Voksne

Bo Jørgensen af Bo Jørgensen d. 10. november 2019

Denne kategori er for dem, som godt kan lide en udfordring. Herunder har vi nogle af de hotteste voksenspil, som med garanti både vil udfordre og overraske.

 1. 50 Clues
 2. Quacks of Quedlinburg
 3. Wingspan

50 Clues


Fakta om
50 Clues

 • Antal spillere: 1-5
 • Spilletid: 90 minutter
 • Alder: 16+
50 Clues er en serie af gådespil, som du og dine venner løser sammen. En slags “Escape room adventure in a box” om man vil. Der er generelt tale om en lidt mere dyster variant, hvorfor det ikke henvender sig til de helt små. Spillene består af illustrerede kort som du bruger i samarbejde med din smart-phone. Spillene er dansk designet, men kortene er på engelsk. Man kan blandt andet købe spillet her: norskergames.com

Gratis spil-demo som du selv kan printe


Quacks of Quedlinburg


Fakta om
Quacks of Quedlinburg

 • Antal spillere: 2-4
 • Spilletid: 45 minutter
 • Alder: 10+
I dette spil, flokkes I som Kvaksalverne, om kunderne i den driftige by Quedlingburg, der på trods af det mærkelige navn er en rigtig by i Tyskland. I har til opgave at tilfredsstille kunderne i byen med de vildeste eliksirer og heksebrygge, og fylder gradvist flere og flere ingredienser i jeres poser.

Men hvor langt tør I gå for at brygge den bedste potion, fordi faren for et Big Bang stiger for hvert eneste træk. ‘Quacks of Quedlinburg’ er et kreativt og meget tematisk strategispil hvor der aldrig er det samme i posen to spil i træk. Det smager lidt af det populære (men dyrere spil) Potion Explosion hvis du kender det.


Wingspan


Fakta om
Wingspan

 • Antal spillere: 1-5
 • Spilletid: 40-70 minutter
 • Alder: 10+
I kigger på fugle – ja, i gør, ja I gør!. I det meget roste Wingspan tager I rollerne som ornitologer og samlere – der forsøger at finde de fugle der passer til fire forskellige levevilkår – skov, vådområder, marsk osv. Man trækker fuglekort fra bordets midte og skal betale for dem ved at matche deres ønske til mad. Når fuglen kommer over til dig placerer du den i et af habitaterne på dit bræt og det aktiverer de andre fugle i det samme område.

Dine ture handler om at finde ud af om du vil satse på nogen gode unikke kombinationer eller hvilke fugle fra midten af bordet der lige gør det rigtige for din flok.
Vinderen er den spiller, der har flest point efter fire runder, så spilletiden stikker ikke helt af for jer.

Spillet vandt Bedste spil 2019 i Tyskland, og er blevet revet ned fra hylderne siden da, så det kan være svært at få et eksemplar til at lægge under træet.

Læs hele papskubbers gennemgang af Wingspan her

Hvis du vil se andre gode gave-idéer, så skal du bare klikke her.