Episode 125 - 21. August 2020

Munchkin!!!


Nogen elsker det, andre elsker at hade det, men der er ingen tvivl om, at kortspillet Munchkin henover de sidste 20 år (plus-minus) er blevet et enormt, og enormt nørdet, fænomen.

Papstinenser kigger på, hvordan et fjollet meta-spil om power-gamende rollespillere er blevet så enormt og hvorfor geeky genstande som Duck of Doom, Mourning Star og Net Trolls er blev hvermandseje. Er det godt? Hvordan rækker Munchkin over i andre nørd- og subkulturer og transcenderer IPer og firmaer? Bliver det langtrukkent og hvad er det der sker, med alle de regler og dimser der f*cker med reglerne?

Vi runder også illustrator John Kovalic, hvis streg om noget, har været med til at præge og tegne Munchkin.

Udover en snak i studiet har Kristian talt med Munchkin-spiller Sandra Brock Steffensen, der fortæller om, hvorfor Munchkin er så fint et spil, og slutter af med et interview med ingen ringere end selveste über-munchkinen, designer og bræt- og rollespilslegenden Steve Jackson himself. Steve Jackson fortæller om Munchkins start, om at spontantdesigne ombord på krydstogtskibe og om, hvor mange andre spil vi skal takke Munchkin for findes og udkommer i dag.

Og her kan man finde dokumentet Real Men, Real Rôleplayers, Loonies and Munchkins, som Morten nævner i episoden.

Spil vi snakker om i denne episode

Star Realms
KeyForge
Magic The Gathering
Munchkin
Illuminati New World Order
Munchkin Zombies
X-Men Munchkin
Teenage Mutant Ninja Munchkin
Munchkin Disney Ducktales
Munchkin Bites!
Munchkin Booty
Munchkin Warhammer 40K
Smash-Up
Dungeon Mayhem
The Fantasy Trip
GURPS Girl Genius

Støt op om Papstinenser

Husk, Papstinenser er tilknyttet papstinenser.10er.dk, hvor man kan støtte podcasten med en 10er eller et andet beløb, for hver ny episode. Det er der allerede næsten 40 af jer der gør pt – you rock! Pengene går til at forbedre og tune på podcasten, hosting, udstyr og til at udbrede budskabet om Papstinenser og brætspil som hobby.

Papstinenser - Episode 125 - 21. August 2020

Bag mikrofonerne er Kristian Bach Petersen, Peter Brichs, Morten Greis, Sandra Brock Steffensen og Steve Jackson

Episoden er produceret af Christian Bechmann og Bo Jørgensen.Download som mp3 fil her


Episode 125 som mp3 fil

Abonner på Papstinenser

Hvis du vil være sikker på at du får de nyeste afsnit ned på din smartphone eller pc, så snart de bliver udgivet, så kan du tegne abonnement her. Det er helt gratis.

Lyt til Papstinenser på Spotify

Brug dette link direkte til XML feed med andre smartphones eller afspillere.

Støt os, det varmer!

Støt på 10er Vores podcast er gratis for alle at lytte til, men for at kunne holde produktionen kørende kan du støtte os med f.eks. en 10er hver gang vi udgiver en episode. Pengene går ikke til nye brætspil (desværre) men til kabler og mikrofoner og til at lave PR og reklame for podcasten, så vi kan nå endnu længere ud.

Velkommen til nye og tak til alle der allerede støtter os.« Tilbage til oversigten