Episode 219 - 27. October 2023

Danmarks professionelle wargamer


Der er folk der har gjort brætspil til deres levevej. Designere, caféejere, skumle Backgammonhajer og Papstinenserholdet tæller også et par folk, der arbejder med brætspil til dagligt. I denne episode snakker vi dog med en eksklusiv gruppe, nemlig de professionelle wargamere. Mark Jørgensen var i optagende stund, i sin rolle som brætspiller ved Forsvarsakademiet, Center for Maritime Operationer, danmarks eneste pro-krigsspiller og det har vi talt med ham om.

Hvad laver man som militær brætspiller, hvor meget ligner ens hverdag de klassisk film war-rooms og bliver man træt af krigsspil, når man spiller og designer dem på daglig basis? Vi kommer også ind på ting som simulationer, det internationale perspektiv og hvilke brikker man bruger, eller genbruger, til specialsyede scenarier.

Læs om rapporten Wargaming som læringsværktøj i Forsvaret her, hvor du også kan finde hele rapporten.

Spil nævnt i denne episode:

Axis and Allies
Paths of Glory
Wir sind das Volk
Unconditional Surrender in Europe
Empire of the Sun
World at War 85
Next War serien

Papstinenser - Episode 219 - 27. October 2023

Bag mikrofonerne er Kristian Bach Petersen og Mark L Jørgensen

Episoden er produceret af Christian Bechmann og Bo Jørgensen.Download som mp3 fil her


Episode 219 som mp3 fil

Abonner på Papstinenser

Hvis du vil være sikker på at du får de nyeste afsnit ned på din smartphone eller pc, så snart de bliver udgivet, så kan du tegne abonnement her. Det er helt gratis.

Lyt til Papstinenser på Spotify

Brug dette link direkte til XML feed med andre smartphones eller afspillere.

Støt os, det varmer!

Støt på 10er Vores podcast er gratis for alle at lytte til, men for at kunne holde produktionen kørende kan du støtte os med f.eks. en 10er hver gang vi udgiver en episode. Pengene går ikke til nye brætspil (desværre) men til kabler og mikrofoner og til at lave PR og reklame for podcasten, så vi kan nå endnu længere ud.

Velkommen til nye og tak til alle der allerede støtter os.« Tilbage til oversigten