Episode 149 - 9. July 2021

Brætspil på biblioteker


Brætspil på, og brætspilsudlån via, de danske biblioteker er blevet en stor ting de seneste år – men hvad sker der i maskinrummet, når hundredevis af brætspil skal udlånes, købes, deles og ikke mindst sendes rundt i hele landet?

Vi har snakket med Kristian Jessen, der er ansvarlig for Aalborg Biblioteks store samling af brætspil. Vi spørger Kristian, hvor meget det slider på brætspillene at blive lånt ud, hvad er lånernes favoritter er og hvorfor der er så stor forskel, fra bibliotek til bibliotek og kommune til kommune, når det kommer til pap på biblioteker.

Vi runder også Kristians tanker om blandt andet netværk, samarbejde med brætspilscaféer og bibliotekspenge til brætspilsdesignere. Og så gentager vi gerne opfordringen fra Kristian: lån endelig brætspil på www.bibliotek.dk!

Og til lyttere der savner Morten og Peters sprøde stemmer – de er tilbage om 14 dage, promise.

Spil vi nævner i denne episode

Looping Louie
Dominion
Terraforming Mars
Witch Hunt
Wir sind das Volk
Twilight Imperium 3rd Edition
Western Legends
Mysterium
Unlock
Magic Maze
Flamme Rogue
Deep Blue
Hint
Azul
Taynikma brætspillet

Der er styr på 10er, så du kan støtte podcasten på papstinenser.10er.dk – læs mere nedenfor. Den næste bonusepisode er nu optaget og kommer snart online.

Papstinenser - Episode 149 - 9. July 2021

Bag mikrofonerne er Kristian Bach Petersen og Kristian Jessen

Episoden er produceret af Christian Bechmann og Bo Jørgensen.Download som mp3 fil her


Episode 149 som mp3 fil

Abonner på Papstinenser

Hvis du vil være sikker på at du får de nyeste afsnit ned på din smartphone eller pc, så snart de bliver udgivet, så kan du tegne abonnement her. Det er helt gratis.

Lyt til Papstinenser på Spotify

Brug dette link direkte til XML feed med andre smartphones eller afspillere.

Støt os, det varmer!

Støt på 10er Vores podcast er gratis for alle at lytte til, men for at kunne holde produktionen kørende kan du støtte os med f.eks. en 10er hver gang vi udgiver en episode. Pengene går ikke til nye brætspil (desværre) men til kabler og mikrofoner og til at lave PR og reklame for podcasten, så vi kan nå endnu længere ud.

Velkommen til nye og tak til alle der allerede støtter os.« Tilbage til oversigten