Tilmeldingen til Fastaval er åben

af Kristian Bach Petersen d. 16. februar 2018

Fastaval er Danmarks største kongres for rolle- og brætspil, og ikke mindst brætspillet har de seneste fået rigtig godt fat i arrangementet der bliver afholdt i Hobro i Påsken (28/3-2/4 2018).

I år er der turneringer i de tre klassiske C’er; Catan, Carcassonne og Caylus, ligesom der er Flamme Rouge, Clank, Scythe, Werewolf og X-Miniatures på programmet henover de fem dage Fastaval varer.

Det officielle regionale mesterskab i Pandemic, Pandemic Survival, bliver også afholdt på Fastaval.

Helt nydesignede brætspil
Fastaval store tilløbsstykke er dog ikke klassikere, men designkonkurrencen, hvor 17 spritnye brætspil er på programmet – alle designet til Fastaval.

Spillene kommer i alle genre og stilart. Fra deduktionsspil over krigs- og resource management spil til abstrakte spil og spil der eksperimenterer med brætspilsformatet.

Brætspil der tidligere har at finde som del af feltet i Fastavals designkonkurrence er Among Nobles, Madness at Midnight, Wallmart-baskeren og kickstarter hittet Fog of Love og ikke mindst det Spiel Des Jahres-nominerede Magic Maze.

I år er der nye spil fra en række etablerede navne indenfor dansk brætspil, blandt andet Jeppe Norsker (Match Madness, Årets Spil 2017) og Daniel Skjold Pedersen & Asger Harding Granerud (Flamme Rogue m.fl), en masse nye navne og hele fem udenlandske designs.

Hør om Fastaval hos Papstinenser
Hvis man gerne selv vil prøve kræfter med at designe brætspil kører der også en mini-konkurrence, Game Rush, hvor man på Fastaval kan forsøge at skabe sit eget brætspil på blot to dage, med en stak udleverede komponenter.

Læs mere om Fastaval på www.fastaval.dk og lyt til seneste episode af Papstinenser, hvor podcasten snakker om Fastaval og har et interview med Max Møller, en af de tre brætspilsansvarlige på Fastaval.


Papskubber.dk er et dansk website tilegnet brætspil i alle størrelser og sværhedsgrader. Vores nyheder plukkes fra nyhedsfeeds fra hele kloden, og vi stræber efter at have en klar kildeangivelse hvis vi vidergiver nyheder der er udsendt af andre.

Papskubber.dk kan kontaktes på skubpap@papskubber.dk