Talisman: Star Wars

Bo Jørgensen af Bo Jørgensen d. 11. juni 2021

For over et år siden på 4. maj 2020 – på den officielle Star Wars dag på året – bragte publisheren The OP nyheden om, at 80 klassikeren Talisman endnu en gang er taget ned fra designer-hylden og nu udkommer i et Star Wars tema. I have a bad feeling about this.

Talisman kort fortalt

Talisman er oprindeligt udgivet i 1983 af Games Workshop og er et produkt af sin tid. Spillet går kort ud på at hvert tur slår man med en terning og flytter sin karakter det antal felter enten med eller mod ure rundt om brættet. Hvert felt byder på en udfordring eller en opgave, som enten tjener dig en mønt, giver dig udstyr eller gør at dine evner stiger.

Spilbrættet er inddelt i tre ringe, og i starten bevæger man sig kun på den yderste ring, efterhånden som man bliver stærk nok til at klare udfordringerne i midter-området bevæger man sig derind og slutteligt gælder det om at nå helt ind i midten, hvor det bliver virkeligt svært. Men det er kun ved at møde dragen til slut, at du kan vinde Talisman. Grundspillet er udkommet i flere opdaterede udgaver og der har altid været udvidelser til spillet, som grundlæggende bare er mere land man kan betræde og mere eller mindre opfindsomme boder og udfordringer man kan møde.

Nu vælger man først side

Star Wars Talisman er det samme spil på nye flasker. Nu vælger man mellem hhv. seks light-side eller dark-side karakterer man vil tage med på tur.

Spil med nye flotte figurer fra både den mørke og den lyse side af kraften

Derefter er det rundt på de kendte planeter og lokationer fra Star Wars universet og samle legendarisk udstyr for til sidst at gå op imod Palpatine for enten at tilslutte ham eller forsøge at afsætte ham.

Kampen mellem Sith og Jedi ordnerne er altså noget der får en spilbetydning.

Brættet skuffer en del

En ting der dog skuffer, ved første øjekast er brættet – der er så meget fint og smukt artwork til Star Wars, så at hvert felt her bare er en indrammet lokation virker ikke imponerende, for at sige det mildt.

Er det bare mig eller er brættet her helt ved siden af?

Talisman er traditionelt berygtet for at tage lang tid, og om der er bygget nogen mekanismer ind i spillet der får skubbet spillerne til at trække hurtigere ind mod midten er ukendt i skrivende stund, men spillet er udkommet, og naturligvis bestilt – fordi det er både Talisman og Star Wars :-)

Se mere her


Papskubber.dk er et dansk website tilegnet brætspil i alle størrelser og sværhedsgrader. Vores nyheder plukkes fra nyhedsfeeds fra hele kloden, og vi stræber efter at have en klar kildeangivelse hvis vi vidergiver nyheder der er udsendt af andre.

Papskubber.dk kan kontaktes på skubpap@papskubber.dk