Spiel des Jahres - årets bedste spil

Bo Jørgensen af Bo Jørgensen d. 19. juli 2017

Tweet billede fra @SpieldesJahres

Sommeren er tradition for en del spilpriser, der skal uddeles. Typisk i god tid inden butikkerne skal have bestilt varerne hjem til julehandlen. Den største af priserne er Spiel des Jahres – Årets spil – i Tyskland. Med en stolt spil-tradition ved man, at vores brødre og søstre mod syd har en god næse for gode brætspil.

Vinderne af Spiel des Jahres 2017

Bruno Cathala vinder Årets pris med spillet Kingdomino. Desværre, set med danske øjne, foran det danskdesignede Magic Maze. Nomineringen er dog helt fantastisk, og det er med stor respekt og høj anseelse, at Kasper Lapp tager hjem og arbejder videre på udvidelser til Magic Maze.

Kingdomino er et rigtigt fint familiespil, som kombinerer det bedste fra Carcassonne med det klassiske Domino.

Escape rooms fra tysk stjernepar

Man kan ikke sige Tysk brætspil uden at sige: Inka og Markus Brand. Et tysk stjernepar, som har stået bag spil som La Boca, the Village det Fortryllede Tårn, Saint Merlo og Simsala Hop. Altså et virkeligt bredt sortiment fra de to. Denne gang har de designet en serie escape-rooms under navnet EXIT. Spillene tager æren for Spiel des Jahres i afdelingen for spil til de voksne eller lidt mere nørdede.

Bedste børnespil i Tyskland 2017

Prisen for det bedste børnespil i Tyskland i år tilfalder Ice Cool, som er et knipsespil med små pingviner. Pingvinerne keder sig i skolen og stikker af fra timen. På skift spiller man den lærer-pingvin, der skal indfange dem og bringe ro i klassen. Spillets store trækplaster er de store rum, som udformes af æsken og danner en 3D-ramme for hele skolen og lokalerne i den.

Hvis du nu tænker, at du ikke lige kan forestille dig en 3D-skole med glatte gulve og knipsende pingviner – så se her. Vi håber det forklarer konceptet, og det er et herligt spil til og med børnene.

Tillykke til alle vinderne og de nominerede herfra !

Læs mere om Spiel des Jahres her


Papskubber.dk er et dansk website tilegnet brætspil i alle størrelser og sværhedsgrader. Vores nyheder plukkes fra nyhedsfeeds fra hele kloden, og vi stræber efter at have en klar kildeangivelse hvis vi vidergiver nyheder der er udsendt af andre.

Papskubber.dk kan kontaktes på skubpap@papskubber.dk