Spiel Des Jahres 2018 - vinderne fundet

af Kristian Bach Petersen d. 23. juli 2018

Her til formiddag d. 23. Juli 2018, blev det afsløret, hvilke spil der løb med verdens nok mest prestigefyldte brætspilspris.

Spiels Des Jahres 2018 gik, ikke overraskende, til favoritten Azul, designet af Michael Kiesling, der tog prisen foran spillene Luxor og The Mind.

Designeren bag sidstnævnte, Wolfgang Warsch, gik dog ikke tomhændet hjem, i det hans spil Die Quacksalber von Quedlinburg løb med prisen som Kenner Spiel Des Jahres, en pris han for øvrigt kæmpede mig sig selv om, i det han også var nomineret her med spillet Ganz schön clever. Det sidste spil nomineret i denne kategori var Heaven & Ale, som Michael Kiesling står bag, for lige at køre full circle.

Børnespilskategorien blev uddelt for et par uger siden, og her var danske Asger Harding Granerud and Daniel Skjold Pedersen nomineret med spillet Panic Mansion, men måtte se spillet Funkelschatz snuppe prisen.

Særprisen, Sonderpreis, gik i år til Pandemic Legacy: Season 2.

Ifølge wikipedia kan vinderen af Spiel Des Jahres forvente et salg på mellem 200.000 og 300.000 spil.


Papskubber.dk er et dansk website tilegnet brætspil i alle størrelser og sværhedsgrader. Vores nyheder plukkes fra nyhedsfeeds fra hele kloden, og vi stræber efter at have en klar kildeangivelse hvis vi vidergiver nyheder der er udsendt af andre.

Papskubber.dk kan kontaktes på skubpap@papskubber.dk