Retssag om brætspil

Jesper Hagen af Jesper Hagen d. 14. september 2017

Stort set alle brætspillere har oplevet at blive uvenner over et brætspil. Det kan enten være på grund af uoverensstemmelser over reglerne, på grund af dårlige tabere (eller vindere) eller noget helt andet.

Det kan dog åbenbart også lade sig gøre blive uvenner over brætspil – helt uden at spille. Det er i hvert fald tilfældet for Scandlines og Femern A/S.

Sidstnævnte har nemlig, som en humoristisk markedsføringsgimmick, udviklet et brætspil, der skal lære børn om tunnelprojektet (Femern-forbindelsen, red.).

I spillet slår spillerne med en terning og bevæger sig fremad på en række felter. Den hurtigste vej til sejr går selvsagt via den faste forbindelse. Til gengæld er det nitten at lande på feltet med enten Rødby eller Puttgarden.

Færgerne udløser nemlig en straf: Lander du på Rødby skal du “stå over tre omgange på grund af omstigning fra færgen” og det samme med Puttgarden.

Scandlines, der står for færgedriften mellem Rødby og Puttgarden, kan ikke umiddelbart se det sjove i brætspillet, og selskabet har derfor valgt at sagsøge Femern A/S for brud på markedsføringsloven.

Læs mere her


Papskubber.dk er et dansk website tilegnet brætspil i alle størrelser og sværhedsgrader. Vores nyheder plukkes fra nyhedsfeeds fra hele kloden, og vi stræber efter at have en klar kildeangivelse hvis vi vidergiver nyheder der er udsendt af andre.

Papskubber.dk kan kontaktes på skubpap@papskubber.dk