Regler, regler, regler!

af Rasmus Ragnvald d. 10. September 2021

Vi kender godt, vi mødes på onsdag, men har vi nu alle styr på reglerne?

Selvom regelbøger er noget nemmere at tygge sig igennem end for 20 år siden, så er det for mange stadig en udfordring at få sat sig ned og finde ud af, at rød er liv og blå er mentalt helbred. Dertil så kan det f.eks. være uoverskueligt at gennemskue, hvad der lige er spillets knappe ressource eller hvad det er vi kæmper om. Nogle vælger at se en video på youtube, men heller ikke dét er nødvendigvis lykken, det kan nemlig være svært at finde en som forklarer alle regler, uden at det tager en time og alt bliver forklaret i sneglefart. Nogle anbefaler at se regelvideoer på 1½ gange hastighed for ikke at falde i søvn undervejs.

Dized vil takle alt dette på en ny måde. Dized har et erklæret mål om, at man skal kunne mødes på spilledagen uden forudgående regellæsning og i stedet lærer spillet at kende via interaktive tutorials og regel-apps. I skrivende stund er udvalget begrænset, men alt i alt ser det lovende ud. Om ikke andet kan man få en god fornemmelse for, hvad den nye Kickstarter-Dungeon Crawler, AgeMonia, er for en størrelse.

Se mere her.


Papskubber.dk er et dansk website tilegnet brætspil i alle størrelser og sværhedsgrader. Vores nyheder plukkes fra nyhedsfeeds fra hele kloden, og vi stræber efter at have en klar kildeangivelse hvis vi vidergiver nyheder der er udsendt af andre.

Papskubber.dk kan kontaktes på skubpap@papskubber.dk