Papirmangel i Europa

af Rasmus Ragnvald d. 4. November 2021

Der er papirmangel og det kan betyde færre brætspil!

Det er en efterdønning af coronakrisen, som har sat papirforbruget på lavt blus med papirproduktionslukninger som konsekvens. Dit brætspils- og pizzaforbrug har åbenbart ikke været nok til at holde hjulene i gang, og det er tvivlsomt om de atter kommer til at snurre, nu hvor fagfolk taler om ”kaotiske tilstande”, uholdbare ventetider og konsekvenser langt ind i det nye år.

Papirmanglen har indflydelse på udgivelser af bøger, magasiner, tegneserier, fagblade, aviser, transportemballage og ikke mindst brætspil. Udskydelser af diverse udgivelser og ikke mindst prisstigninger er nogle af konsekvenserne.

”Åh nej!!” tænker du. ”Betyder det så, at vi må til at grave gamle travere som Stifinder og Stormfulde Højder ud fra under sofaen??” Svaret er nej. Alt vi skal sikre er bare, at den papirmasse som er tilbage går til det vigtige, nemlig brætspil. Så jo flere spil vi køber og bestiller, jo mere papirmasse vil blive brugt til brætspil og ikke toiletpapir.

Vidste du i øvrigt, at det første Anders And-blad var planlagt udgivelse i Danmark i 1948, men først blev lanceret i 1949 pga. efterkrigstidens papirmangel? Og det gik da meget godt alligevel.

Læs mere her eller her.


Papskubber.dk er et dansk website tilegnet brætspil i alle størrelser og sværhedsgrader. Vores nyheder plukkes fra nyhedsfeeds fra hele kloden, og vi stræber efter at have en klar kildeangivelse hvis vi vidergiver nyheder der er udsendt af andre.

Papskubber.dk kan kontaktes på skubpap@papskubber.dk