Pandemic Legacy: Season 0 - Tilbage til begyndelsen.

af Leon Castro Lagunas d. 17. juli 2020

Tredje og sidste sæson i den populære Pandemic Legacy-serie er nu annonceret, Pandemic Legacy: Season 0. Denne sæson udspiller sig før de allerede udgivne sæsoner 1 og 2, og kræver ikke at du har spillet disse først.

Spillet er designet af Matt Leacock and Rob Daviau, og er for 2-4 spillere. Spillet udgives af Z-MAN Games, og forventes at udkomme senere i år.

Pandemic Legacy-serien er baseret på det kendte Pandemic-spil fra 2008, hvor spillerne arbejder sammen for at stoppe en global spredning af fire forskellige vira. Med Legacy-serien får spillet en endnu stærkere fortælling og et unikt kampagneforløb, der betyder at spilleregler og spilkomponenter ændres over tid, afhængig af spillernes handlinger og resultater af de enkelte spil undervejs. Dette er ofte fysiske ændringer på kort eller brættet, som eksempelvis at markere kort, placere klistermærker, ødelægge spilkomponenter, åbne forseglede pakker med mere.

Pandemic Legacy: Season 0 foregår i 1962, hvor den kolde krig er på sit højeste. Som medicinuddannet er du og flere af dine kolleger blevet rekrutteret af CIA til at hjælpe med at stoppe Sovjetunionens udvikling af et nyt dødbringende biologisk våben kaldet “Projekt MEDUSA”. De opgaver og mål I afslutter i løbet af spillets 12 måneder, vil bringe jer nærmere sandheden.

Bekæmpelse af dette nye biologiske våben er yderst vigtig, men det er ikke den eneste trussel I vil møde. Sovjetiske spioner etablerer sig i alle dele af verden, og det er kritisk for din mission, at I begrænser deres indflydelse, og undgår yderligere eskaleringer af de internationale spændinger. Til dette får I hjælp af CIA-operatører, der især er effektive til at få Sovjetiske spioner til at forsvinde. I dette spil fungerer de Sovjetiske spioner altså som de sygdomsbrikker vi kender fra andre Pandemic-spil, hvilket er et sjovt lille tvist.

Spillet kommer også med et prolog-spil, som kan spilles forud for den egentlige kampagne, der vil vare 12-24 spil, afhængigt af hvor godt I klarer det. I kan spille prologspil så mange gange I vil, og ved at gøre det får I en god indsigt i hvad der foregår i 1962, og hvordan I kan tage skridt til at konfrontere og afsløre Sovjetunionens aktiviteter.

Nyheden fra Z-MAN Games kan læses her

Trailer til Pandemic Legacy: Season 0 kan ses her

Introduktions og prologvideo til Pandemic Legacy: Season 0 kan ses her.

Det siges, at spildesigner Rob Daviau kom på Legacy-ideen på et møde med Hasbro, hvor han i sjov spurgte ind til deres kendte Cluedo-spil, og hvorfor de morderiske figurer igen og igen inviteres tilbage middag, blot for at begå endnu et mord. Han indså, at spillet “nulstilles” og tænkte, hvordan det ville være, hvis alle huskede, hvem morderen var. Denne Cluedo Legacy-idé blev præsenteret til Hasbro men blev afvist.

Senere blev Daviau bedt om at tilføje Legacy-formatet til et nyt RISK spil, Risk Legacy. Dette blev udgivet i 2011, og var hans første Legacy-spil.
I dag bruger en række spil dette Legacy-format. Hvis du vil se flere spil i denne genre, så se en liste på Board Game Geek her.


Papskubber.dk er et dansk website tilegnet brætspil i alle størrelser og sværhedsgrader. Vores nyheder plukkes fra nyhedsfeeds fra hele kloden, og vi stræber efter at have en klar kildeangivelse hvis vi vidergiver nyheder der er udsendt af andre.

Papskubber.dk kan kontaktes på skubpap@papskubber.dk