På heksejagt

af Vagn Hinge d. 30. June 2022

De danske brætspilsdesignere, Kasper Christiansen og Kåre Storgaard, har begået en lille genistreg med deres asymmetriske spil, der leder tankerne hen på gode gamle Mastermind, men altså for voksne.

Spillet hedder Pagan – Fate of Roanoke. Én spiller heksen (Witch), som udøver sin magi på stakkels landsbybeboere. Ja, faktisk er én af beboerne forhekset og omvendt til den mørke side. Den anden spiller er heksejægeren (Witch Hunter), som skal finde frem til den rigtige beboer og eliminere staklen. Her er tale om et spil, hvor begge spillere gennem hele spillet kan mærke kapløbet med tiden intenst og aldrig kan føle sig sikre på sejren, før den endelig er i hus. Selvom æsken tilmed er så spækket med replayability-komponenter, at der er til mange timers heksejagt, så glæder jeg mig personligt til, jeg skal i gang med udvidelsen, der primært føjer deck-building til løjerne.

Spillet, der sidste år blev udgivet via Kickstarter, er så meget revet ned fra hylderne, at man allerede få måneder efter udgivelsen kan finde et såkaldt ”second print run” på Kickstarter. Find det her.

Sidder du nu og tænker: “Var det ikke det spil, som vandt en Otto på Fastaval?”, så er svaret “Det er det da.” Witch Hunt vandt en Otto for “Bedste Brætspil” på Fastaval i 2018.

En varm anbefaling herfra, selvom Skt. Hans er overstået for denne gang.


Papskubber.dk er et dansk website tilegnet brætspil i alle størrelser og sværhedsgrader. Vores nyheder plukkes fra nyhedsfeeds fra hele kloden, og vi stræber efter at have en klar kildeangivelse hvis vi vidergiver nyheder der er udsendt af andre.

Papskubber.dk kan kontaktes på skubpap@papskubber.dk