Opgør med stereotypen af orkere

af Bo Bering Slagelse d. 26. juni 2020

Orkere kommer i alle former og størrelser. Derfor skal de ikke længere portrætteres som en amoralsk, ukultiveret og ond stereotyp.

Som led i en større proces, for at gøre deres univers langt mere favnende, har ‘Wizards of the Coast’ annonceret, at de vil ændre på, hvordan orkere fra ‘Dungeons and Dragons’ bliver portrætteret.

I stedet for udelukkende at vise orkere som barbariske og onde, vil de i bøgerne Eberron: Rising from the Last War og Explorers Guide to Wildermount præsentere et langt mere divergerende ork-galleri, hvor deres kultur og moral bliver mere kompleks.

Folkene bag ‘Dungeons and Dragons’ siger, at den stereotype ork skyldes, at den bygger på et vestlig unuanceret billede af etniske folkeslag som primitive og uciviliserede.

Det er yderligere annonceret, at ‘Dungeons and Dragons’ også vil gøre det muligt at ændre sin ability-score, så den ikke længere bliver påvirket af, hvilken race man er, men i højere grad kan få sin karakter til at passe med dens baggrundshistorie.
Læs mere her.


Papskubber.dk er et dansk website tilegnet brætspil i alle størrelser og sværhedsgrader. Vores nyheder plukkes fra nyhedsfeeds fra hele kloden, og vi stræber efter at have en klar kildeangivelse hvis vi vidergiver nyheder der er udsendt af andre.

Papskubber.dk kan kontaktes på skubpap@papskubber.dk