Ny dansk udgave af Pandemic

af Bo Bering Slagelse d. 1. April 2021

Har du det sidste år drømt om at være den nye Søren Brostrøm? Har du tænkt over, hvilke mekanismer, der kan sikre, at Danmark slipper bedst gennem Corona-krisen? Nu behøver du ikke drømme længere. Z-Man Games følger nemlig sidste års succes med Pandemic: Hot Zone – North America op med en dansk udgave.

I spillet Pandemic: Hot Zone – Kingdom of Denmark, skal spillerne bekæmpe fire lokale mutationer af en (hidtil) ukendt sygdom. Som noget nyt kan man spille som navngivne karakterer. Bl.a. har Søren Brostrøm og Kaare Mølbak fået hver sit karakterkort, mens der af særlige begivenhedskort kommer ”Dronningens tale til nationen”, ”Lokal nedlukning”, samt ”Fællessang med Phillip Faber”.

Ifølge Z-Man Games ville de gerne gå ned og undersøge, hvordan man bekæmpede sygdomme på et lilleputplan. Matt Leacock, der endnu engang er hoveddesigner på spillet, har udtalt at: ”Vi har jo hovedsageligt arbejdet med store nationer eller hele verden. Med Pandenmark – ja, det kalder jeg det altså – ville vi gerne undersøge, hvordan man bekæmper sygdom i sådan en lille nation, der har så meget tradition for at møve sig sammen og – jeg håber, jeg udtaler det korrekt – hügge.”

Derfor kommer Pandemic: Hot Zone – Kingdom of Denmark også til at benytte specielle epidemi-kort, hvor der er begivenheder, der påvirker sygdommen i en ubehagelig retning for spillerne, f.eks. ”Hudsult”, ”Hygge” og ”Minkmutation”. Omkring det sidste kort, har Matt Leacock udtalt: ”Jeg er særlig stolt af kortet ”Minkmutation”. Da jeg designede det i 2019, anede jeg ikke, at det ville blive en ting i Danmark. Jeg havde bare set, hvor mange minkfarme I havde og tænk: ”Hold da op. Det kunne da godt gå hen og blive et problem.” Og hvor fik jeg ret.”


Papskubber.dk er et dansk website tilegnet brætspil i alle størrelser og sværhedsgrader. Vores nyheder plukkes fra nyhedsfeeds fra hele kloden, og vi stræber efter at have en klar kildeangivelse hvis vi vidergiver nyheder der er udsendt af andre.

Papskubber.dk kan kontaktes på skubpap@papskubber.dk