Lost Cities: Roll & Write

af Allan Fejerskov Ravn d. 16. April 2021

Når et klassisk spil fungerer ganske godt så afføder det ofte reskins, efterfølgere og varianter over det samme tema og mekanismer. I en tid hvor roll’n write versioner af populære og etablerede brætspil vælter ind over industrien er endnu et lige om hjørnet – Lost Cities: Roll & WriteReiner Knizia igen

Lost Cities, ophavsspillet til dette roll’n write spil, var for præcis 2 spillere og fra den tyske designer Reiner Knizias hånd. Det er denne variant også. 2-5 spillere kan deltage i jagten på de fortabte byer, men der medfølger ikke regler til en solo variant. Nogle af grundmekanismerne i spillet er stadig bevaret og det handler stadig om at gennemføre ekspeditioner, men der er gennemført en del ændringer for at understøtte papir- og terningekonceptet.

Papskubber har tidligere tilbage i 2012 skrevet om Lost Cities og i den anmeldelse af spillet finder du også en gennemgang af reglerne til det oprindelige spil. Hvis du er blevet nysgerrig omkring hvordan roll’n write versionen skal spilles, så findes reglerne til download på Thames and Kosmos games hjemmeside.


Papskubber.dk er et dansk website tilegnet brætspil i alle størrelser og sværhedsgrader. Vores nyheder plukkes fra nyhedsfeeds fra hele kloden, og vi stræber efter at have en klar kildeangivelse hvis vi vidergiver nyheder der er udsendt af andre.

Papskubber.dk kan kontaktes på skubpap@papskubber.dk