I Fire & Stone får du mulighed for at give menneskeheden en helt ny begyndelse

af Leon Castro Lagunas d. 30. July 2021

Klaus Jürgen Wrede, manden bag det populære Carcassonne, giver dig nu muligheden for en helt ny begyndelse.

I Fire & Stone inviteres du nemlig med menneskets tidligste forfædre på opdagelse på tværs af kontinenter, hvor du får indflydelse på den menneskelige civilisations begyndelse og udvikling.

Fire & Stone tager dig tilbage til stenalderen som stammeleder, hvor du vil udforske nye landområder, samle ressourcer og bygge bosættelser på tværs af forhistoriske kontinenter.

I modsætning til Carcassonne, hvor kortet bygges op undervejs med de brikker man lægger ned, så spilles Fire & Stone på et centralt kort opdelt i forskellige regioner. Her kan du sende spejdere ud i den ukendte verden for at udforske og afsløre skjulte felter og opbygge nye færdigheder og evner.
Du vil blandt andet søge efter mad, læder og andre ressourcer, som du kan bruge til at udvikle teknologier undervejs. Disse teknologier kan give mere bevægelse, bedre muligheder for at samle mad eller bedre evner til at bygge hytter, alt sammen noget, som bidrager til at styrke dit stammesamfund og udvikle din civilisation.

Kortet skildrer en forhistorisk tidsalder, hvor verdenskortet endnu ikke ligner det vi kender i dag, og alle kontinenterne er smeltet sammen til en central landmasse. Brættet opbygges tilfældigt med ressource brikker og kort med unikke effekter og regler der bidrager til at spillet varierer fra gang til gang.

Fire & Stone er et familiespil, der vil blive udgivet af Pegasus Spiele.

Ifølge Pegasus Spiele forventes det at blive udgivet i løbet af oktober 2021. Spillet anbefales fra 10 år, og kan spilles af 2-4 spillere.
Spilleregler kan læses her.

Læs mere på Pegasus Spiele her.


Papskubber.dk er et dansk website tilegnet brætspil i alle størrelser og sværhedsgrader. Vores nyheder plukkes fra nyhedsfeeds fra hele kloden, og vi stræber efter at have en klar kildeangivelse hvis vi vidergiver nyheder der er udsendt af andre.

Papskubber.dk kan kontaktes på skubpap@papskubber.dk