Forskning viser, at det er sund at spille brætspil

af Rasmus Ragnvald d. 31. august 2020

Ikke at vi allerede vidste det. Du har siddet en hel aften i venligt lag, du har socialiseret, du har tænkt så det knagede, du har eksekveret på dine strategier, … og du kan mærke blodet rulle i årene.

Du føler dig tændt og træt på samme tid. Har du givet den gas men tabt. Dagen derpå stiller du dig selv det samme gnavende spørgsmål igen og igen. Hvorfor tabte jeg? Du analyserer og analyserer og ender sandsynligvis op med en forklaring – der ikke bare handler om sort uheld! – og som lagrer sig som en ny fremadstræbende strategi.

Drew M. Altschul og Ian J. Deary har undersøgt hvad brætspil gør for hjernen. Hjernen er som en muskel og den kræver træning. Hvis du ikke bruger den bliver den slap. Deres studie viser faktisk at jo mere du spiller jo bedre holder du hjernen igang. De har undersøgt folk over 70 år og her viser undersøgelsen, at hukommelse, tale og tænke hastighed er bedre jo mere du spiller.

Hele forsknings artiklen kan læses her
Se nu at holde dig i gang. Ring til dine venner allerede i dag. I skal spille brætspil!


Papskubber.dk er et dansk website tilegnet brætspil i alle størrelser og sværhedsgrader. Vores nyheder plukkes fra nyhedsfeeds fra hele kloden, og vi stræber efter at have en klar kildeangivelse hvis vi vidergiver nyheder der er udsendt af andre.

Papskubber.dk kan kontaktes på skubpap@papskubber.dk