Farverige spil og kunstneriske udvidelser på vej: Burano, Cøpenhagen, Yokai, Atelier

Morten Greis af Morten Greis d. 4. marts 2019

For brætspilsentusiaster kan det ikke overraske, at der er en stribe flere spil på vej, men her er en håndfuld, hvor æstetikken ikke kun er i form af flotte komponenter, men også i tema og form.


Walking in Burano af designeren Wei-Min Ling tager spillerne på en tur gennem Burano i Venedig, hvor de smukke bygninger trænger til en kærlig hånd, og spillerne skal restaurere dem og lokke turister til at beundre værket. Spillet udgives af AEG, og det forventes at lande til sommer.

Cøpenhagen eller blot Copenhagen fra den flittige designerduo Asger Harding Granerud og Daniel Skjold Pedersen tager spillerne på en tur til nyhavn, hvor spillerne skal sammensætte husfacaderne til et smukt hele. Turen til København, og den smukke udsigt begynder i foråret med snarlig udgivelse fra Queen Games.

Atelier: The Painter’s Studio fra AEG handler om kunstnere og deres atelierer, og gennem dette terningdrevne spil skal man skabe en række kunstværker. Perioden er 1800-tallet, og spillerne er i spidsen for hver deres værksted. Med terningerne kan man aktivere forskellige handlinger fra at investere i maling og værktøj til at skaffe lærlinge til at afslutte kunstværker – og den bedste kunstner spillets vinder. Spillet står klar til efteråret.

Kanagawa: Yokai er en udvidelse af Bruno Cathala and Charles Chevallier til spillet Kanagawa, som handler om japanske kunstværksteder, hvor spillerne dyster om at skabe de bedste landskabsmalerier, men med udvidelsen begynder det at spøge. Yokai kan hjemsøge malerierne, og gør man brug af dem i løbet af spillet, giver de en bonus, men de yokai, som hjemsøger en ved slutningen af spillet, bliver til strafpoint. Dit Kanagawa-spil kan forvente at blive hjemsøgt i løbet af foråret, når Iello leverer seneste farverige udvidelse.


Papskubber.dk er et dansk website tilegnet brætspil i alle størrelser og sværhedsgrader. Vores nyheder plukkes fra nyhedsfeeds fra hele kloden, og vi stræber efter at have en klar kildeangivelse hvis vi vidergiver nyheder der er udsendt af andre.

Papskubber.dk kan kontaktes på skubpap@papskubber.dk