Et kig i krystalkuglen

af Vagn Hinge d. 21. December 2020

Så er det atter jul. Det er nu for sent for alvor at lave nye ønsker, for særligt i år har julemanden svært ved at kunne nå at indfri yderligere ønsker.

Og hvad gør også dét, når alle de firkantede pakker under juletræet med garanti og skræmmende snart vil være ”sooooo last year!”?

2021 bliver et år, hvor jeg helt sikkert vil kigge langt efter multiplayerspil. Slut med solo for en tid! Specielt Pandemic er sat i skammekrogen. Det er ikke fordi jeg det forgangne år ikke har nydt mine enehyggestunder med Root, Detective, Red Outpost, Arkham Horror LCG, Tainted Grail, Terraforming Mars og ikke mindst Mage Knight, men hvor har jeg dog sat overordentlig stor pris på mine alt for få stunder med spilorgier som Western Empire, Twilight Imperium og Eclipse.

I 2021 vil jeg have mere af dét! Og jeg har forhåbninger om, at alverdens brætspilsudviklere har det ligesom mig og er på vej til at udgive episke papoplevelser, som bare venter på mine lommepenge. Som allerede nævnt her på siden, er Fantasy Flight Games på vej med en efterfølger til dungeon-crawleren, Descent. Cephalofair er på vej med en anden dungeon-crawler, Frosthaven. Awaken Realms er på vej med endnu en plastikroman i form af ISS Vanguard. Men kan det noget, som jeg ikke har på hylden i forvejen?

Det danske Hyggames påstår i deres kommende Kickstarter, Happy Nation, at de som tror, at penge gør dem lykkelige, ikke kan have nogen penge. Tid, venner og gode gerninger skal der til, og det lyder da ikke helt forkert. Læs mere om familiespillet her.

Lautapelit.fi har annonceret et spil på vej, som lover at stille dig ansigt til ansigt med dine indre dæmoner og præsentere dig for komplekse moralske valg. Agemonia er et helt samarbejdscampagnespil i fantasyforklædninger, og man kan da kun håbe på en vedkommende spiloplevelse, hvor diskussionen omkring bordet er spillets egentlige metalag. Red verden her.

Jeg elsker skak og spiller efterhånden dette ikonisk smukke spil kun alt for sjældent. Et rigtigt spil skak for mig er 4 intense timers tankesport, der racer afsted, uden at jeg ænser omverdenen. Duellerende, dansende hjerner, urets tik-tak’en, dig og mig, her og nu… og så er resultatet oftest givet på forhånd af hver vores forudgående års træning, teori og forberedelse, der i udgangspunktet stiller én af os bedre end den anden. Komstratyx Spiele udfordrer hermed tankesporten med Bollwerk178 og lover mere end 2000 forskellige muligheder i første træk. Farvel teori! Tilbage er kun de duellerende og dansende hjerner. Læs mere her.


Papskubber.dk er et dansk website tilegnet brætspil i alle størrelser og sværhedsgrader. Vores nyheder plukkes fra nyhedsfeeds fra hele kloden, og vi stræber efter at have en klar kildeangivelse hvis vi vidergiver nyheder der er udsendt af andre.

Papskubber.dk kan kontaktes på skubpap@papskubber.dk