Descent udkommer i ny version

Bo Jørgensen af Bo Jørgensen d. 10. August 2011

Fantasy Flight fra USA har i dag annonceret at de udsender en Second Edition af brætspillet Descent – Journeys in the Dark. Spillet giver en spiller rollen som en slags game master som styrer fælder og monstre i en fysisk labyrint. Op til 4 spiller tager rollerne som eventyrer og må se om de kan løse labyrintens gåde eller slå dragen ihjel. Spillet udemærker sig ved at alle eventyrer, monstre, døre, skatte osv. er leveret i en fantastisk pap og plastik kvalitet.

Fantasy Flight har på 10 året besluttet at give spillet en overhaling så der er reviderede regler for helte, monstre, bedre regl-forklaringer, mulighed for selv at lave helte og samle flere enkelte spil til progressive kampagner.

Mindre spildtid mere spiltid

Fantasy Flight giver i sin pressemeddelelse eksempler på hvordan spillet er blevet mere effektivt og hvordan flowet i spillet er gjort mere enkelt og dermed hurtigere. Der er nye regler for line of sight, mulighed for at lave egne helte ud fra et nyt class-system.

Overlord-spilleren spiller f.eks. nu kort fra sin hånd. Altså ikke som i det gamle Descent hvor han skulle indsamle thread-tokens for at kunne betale for sine onde handlingerne mod spillerne. Det giver ham væsentligt nemmere mulighed for at kunne lægge udfordringer ind for heltene.

Kampagner samler historierne

Som en ny ting har second-edition spillet en kampagne der fletter de enkelte små eventyr sammen til en større sammenhængende historie. Descent er ikke et rollespil – men det er et brætspil der kommer ret tæt på dungeon-crawl eventyrene som oprindeligt startede hele rollespilsgenren op.

Læs den fulde opdatering om Descent – Journeys in the Dark second edition her


Papskubber.dk er et dansk website tilegnet brætspil i alle størrelser og sværhedsgrader. Vores nyheder plukkes fra nyhedsfeeds fra hele kloden, og vi stræber efter at have en klar kildeangivelse hvis vi vidergiver nyheder der er udsendt af andre.

Papskubber.dk kan kontaktes på skubpap@papskubber.dk