Derby kommer til september

af Rasmus Ragnvald d. 22. March 2023

En klassiker fra barndommen, Derby bliver genudgivet til september

Vi har haft fat i Morten Weilbach fra Gameplay Publishing, som genudgiver vores elskede barndomsspil nemlig Derby, for at stille ham et par spørgsmål.

Vigtigst hvornår kan vi få spillet og hvad kommer det til at koste?
Vi forventer at spillet kommer til september 2023 og prisen ender nok mellem 400-500kr.
Designer: Jan Jangö (the one and only)

Hvad er der i den nye udgaver?

Lækkerier i æsken:
  • Klassisk Derby – det originale spil med opdateret artwork og lækre spilkomponenter.
  • Moderne Derby – Flip boardet og spil et hurtigere og mere “familievenligt” hestevæddeløb.
  • Løbsbog med bedrifter, Hall of Fame og Legacy variant.

Hvordan er den nye udgave blevet til?
Den nye (moderne) variant er udviklet inhouse her, med input fra en masse spiltestere/derbyfans/venner af huset (der kommer jo en del designere forbi herinde til dagligt).

Hvordan fik du fat i rettighederne?
Rettighederne er erhvervet efter jeg fandt frem til den nu afdøde Jan Jangös nulevende børn, Eva og Anders Jangö.

Kan vi spille alle de gamle heste eller har I fundet på nye navne?
Alle de klassiske heste er med i den klassiske variant af spillet og der er ikke ændret ved navne eller deres løbsprogrammer.

I den den moderne variant bruger man de samme heste, men der er større fokus på at kunne påvirke løbsprogrammer undervejs og manipulere med ods. Desuden kan spillets længde justeres.

Har I lavet noget nyt?
Løbsbogen (achievements) er til hardcore fans, som nu kan registrere hvilke heste har vundet, hvilke spillere der ender i Hall of Fame og helt specielle begivenheder i et spil der bør huskes for eftertiden. Og Legacy varianten åbner op for at heste som ofte bliver overset får bedre muligheder for at vise nye takter.

Alt er ny-illustreret, reglerne er gennemarbejdede og flot layoutet og plastik hestefigurerne (20 stk) er virkelig flotte og detaljerede.
Artwork af Mads Berg (legendarisk plakatkunstner, som har lavet artwork for fx Tivoli, Hansen Is, Wimbledon, Variety, Vogue osv. https://madsberg.dk/)

Hvor længe har I arbejdet på at få Derby genoptrykt?
Fra jeg fandt frem til Jan Jangös arvinger til spillet forventligt udkommer til September i år, er der gået lidt over 2 år.

Hør eller genhør vores podcast om genudgivelser her, hvor Morten også fortæller lidt mere om vejen til at få genudgivet Derby


Papskubber.dk er et dansk website tilegnet brætspil i alle størrelser og sværhedsgrader. Vores nyheder plukkes fra nyhedsfeeds fra hele kloden, og vi stræber efter at have en klar kildeangivelse hvis vi vidergiver nyheder der er udsendt af andre.

Papskubber.dk kan kontaktes på skubpap@papskubber.dk