De står med Ukraine

af Allan Fejerskov Ravn d. 16. March 2022

Efter Ruslands invasion af Ukraine er støtte til det krigsramte land at finde i mange former og afskygninger. Mængden af hjælpeinitiativer har også bredt sig til brætspilsverdenen, hvor både spilskabere, producenter og distributører efterser deres samarbejdspartnere og forsyningskæder for at vise deres holdning til invasionen i det europæiske land.Stonemaier Games

Stonemaier Games, der blandt andet står bag Wingspan, Tapestry og Scythe har afbrudt deres samarbejde med deres russiske lokaliseringspartnere samtidig med, at de har eftergivet al økonomisk gæld til deres ukrainske lokaliseringspartnere. Derudover har de doneret penge til humanitær nødhjælp i landet.

Portal Games

Portal Games, som i deres portefølje har prominente spil som Neuroshima Hex og Imperial Settlers, donerer overskudet fra salget af 500 kopier af Mysterium, der er designet af de to ukrainere Oleksandr Nevskiy og Oleg Sidorenko, direkte til hjælp i Ukraine. På BoardGameGeek findes der i øvrigt en liste indeholdende andre brætspil skabt af ukrainske brætspilsdesignere.

De står med Ukraine

Hvis du ønsker at læse mere om hvorfor disse markante brætspilsstudier står med Ukraine, så kan du læse flere detaljer direkte på Stone Maier og Portal Games hjemmeside.

Hvis jeg nu gerne selv vil støtte?

Så findes der, udover de almindelige hjælpe organisationer også en brætspilsrelateret vej, nemlig denne kickstarter.


Papskubber.dk er et dansk website tilegnet brætspil i alle størrelser og sværhedsgrader. Vores nyheder plukkes fra nyhedsfeeds fra hele kloden, og vi stræber efter at have en klar kildeangivelse hvis vi vidergiver nyheder der er udsendt af andre.

Papskubber.dk kan kontaktes på skubpap@papskubber.dk