De bedste spil fra Fastaval

af Rasmus Ragnvald d. 27. april 2019

Som du måske ved eller ikke ved, afholdes hvert i påsken Fastaval, en rolle- og brætspilskongres. Hvert år designes der nye brætspil til netop Fastaval og det bedste i hver af de to kategorier “Bedste brætspil” og “Bedste Innovation” bliver belønnet med en Otto (en guldpingvin). I år var der et deltagerfelt på intet mindre end 22 nye brætspil.

Bedste Brætspil: Whirling Witchcraft af Erik Andersson Sundén


Et herligt, hurtigt spil om at lave heksebryg. Grundmekanismen i spillet er, at hver spiller laver miksturer. De ingredienser, som kommer ud af dine bryg sender du til spilleren til højre, og er de ressourcer denne har til næste runde.


Spillet slutter når en spiller ikke har plads til de overskydende ingredienser når en runde er slut. Spilleren til venstre for denne spiller vinder. Så den, der først sin nabo til højre til at bukke under for presset, vinder.

Bedste Innovation: Parasite af Uffe Thorsen

Parasite er et asymmetrisk semi-coop to-spiller-spil. Den ene spiller har rollen som rumstation, mens den anden spiller har rollen som rumparasitten. I Parasite kan begge spillere vinde hver for sig, men det er også muligt at vinde sammen.

Rumstationens mål er at fjerne rumparasitten eller overleve angrebet. Jo længere spillet tager, jo mere gælder det for rumstationen om bare at overleve, og give rumparasitten det, den gerne vil have.

Rumparasitten vinder, hvis det får forskellige behov dækket. Disse trækkes tilfældigt til hvert spil og afsløres undervejs i spillet for rumparasitten, ikke for rumstationen. Disse behov er alle ting, som presser rumstationen og vil kunne medføre at rumstationen bukker under for presset.

Hvis du tænker over, hvor du kan få lov at prøve disse to spil, så kan det oplyses, at de ikke er i handlen, men at Parasite kan prøves i Odense på Papas Papbar, hvor Uffe også holder til og nok med glæde forklarer regler. Whirling Witchcraft har vi ikke oplysninger om skulle være på hylderne i hverken Papbar, Bastard Café i København eller andre af landets brætspilscaféer, men hold øje med events i jeres lokale brætspilscafé, da der er planer om at vise en del af Fastavalspillene fra dette og tidligere år frem i løbet af det kommende år. Af tidligere års Fastaval-spil kan blandt andet nævnes Fog of Love og Magic Maze.

Skulle du gå med tanker om selv at lave et brætspil, så kan vi oplyse om, at deadline for at sende en synopsis ind til næste års Fastaval ligger omkring 1/9.

NYE OPLYSNINGER:

Uffe Thorsen bekræfter, at Parasite snart er at finde i Bastard Café i København.


Papskubber.dk er et dansk website tilegnet brætspil i alle størrelser og sværhedsgrader. Vores nyheder plukkes fra nyhedsfeeds fra hele kloden, og vi stræber efter at have en klar kildeangivelse hvis vi vidergiver nyheder der er udsendt af andre.

Papskubber.dk kan kontaktes på skubpap@papskubber.dk


NYHEDER

5. april 2020

27. marts 2020

21. marts 2020

14. marts 2020

6. marts 2020

29. februar 2020

21. februar 2020

papskubber.dk nyheder