D&D – Nu for begyndere!

af Pernille Hviid Swiatek d. 14. august 2020

Er du en af dem, som synes, at Dungeons & Dragons (D&D) egentlig lyder meget spændende, men også lidt tungt at komme i gang med? Eller vil du bare helt vildt gerne introducere D&D til venner eller familie, som aldrig har spillet det før? Så er der gode nyheder fra Hasbro.

1. oktober i år udkommer brætspillet Dungeons & Dragons: Adventure Begins, som er en oplagt indgangsvinkel til hele D&D-universet.

Spillet kan spilles af 2-4 spillere, der sammen skal kæmpe mod alverdens monstre og forhindringer i og omkring D&D-universets legendariske by, Neverwinter. Hvert spil slutter med en bosskamp, hvor man skal op imod et af de klassiske monstre fra D&D-universet. Flere fremhæver, at især den legendariske beholder (se billede af en beholder) virkeligt kommer til sin ret som slutboss i spillet.

En beholder

Spillerne har ligesom i det klassiske D&D mulighed for at modificere deres karakterer. I det nye brætspil er mulighederne dog noget mere begrænsede, hvilket også er med til at øge overskueligheden for nye spillere. I spillet er der kun er fire forskellige grundkarakterer – elvertrubadur, den dragefødte tyv, dværgekrigeren og den menneskelige troldmand.

En bemærkelsesværdig mekanisme ved brætspillet er, at rollen som gamemaster (altså den spiller, som fortæller og styrer historien) går på tur mellem alle spillere. På denne måde giver spillet rig mulighed for, at alle spillere er med til at forme deres fælles eventyr.

Læs mere om spillet her.


Papskubber.dk er et dansk website tilegnet brætspil i alle størrelser og sværhedsgrader. Vores nyheder plukkes fra nyhedsfeeds fra hele kloden, og vi stræber efter at have en klar kildeangivelse hvis vi vidergiver nyheder der er udsendt af andre.

Papskubber.dk kan kontaktes på skubpap@papskubber.dk