Brætspil sagsøgt af Paven

Peter Brichs af Peter Brichs d. 24. november 2012

Det danske brætspil Opus Dei: Existence after Religion er for tiden i hård kamp mod den katolske organisation ‘Prælaturet af Det Hellige Kors og Opus Dei’, oplyser Politiken. Organisationen ‘Opus Dei’ har nemlig stævnet spillets designer, den 28-årige Mark Rees-Andersen, med et erstatningskrav på 200.000 kroner, for brug af termet Opus Dei, som de mener, er deres varemærke.

Mark Rees-Andersen har sammen med en studiekammerat, Allan Schaufuss Lauersen, designet spillet, hvis navn er en torn i øjet på den katolske organisation. Sagen har ellers tidligere været oppe at vende i den danske Patent- og Varemærkestyrelse, der endte med at give Mark Rees-Andersen medhold i sin side af sagen.

Opus Dei: Existence after Religion er et dansk udviklet spil, der blev udgivet i 2009 af firmaet Dema Games. Mekanisk ligger spillet sit meget tæt op af Guillotine. Papskubber følger naturligvis sagen, og bringer nyt om sagend udfald, så snart vi hører det.


Papskubber.dk er et dansk website tilegnet brætspil i alle størrelser og sværhedsgrader. Vores nyheder plukkes fra nyhedsfeeds fra hele kloden, og vi stræber efter at have en klar kildeangivelse hvis vi vidergiver nyheder der er udsendt af andre.

Papskubber.dk kan kontaktes på skubpap@papskubber.dk