Auf Wiedersehen Monopoly

af Jeanette Olofsson d. 11. February 2021

Et gammelt mundheld siger, at der ikke er noget, der er så skidt, at det ikke er godt for noget.

Så selv om nedlukning og pandemi ikke umiddelbart klinger rart, var 2020 et rigtigt godt år for brætspilsbranchen, og i Tyskland specielt for Kosmos-Verlag og ægteparret Brand.

Inka og Markus Brand er ikke blot ejerne af over 4000 brætspil, men også selv brætspilsdesignere. I 2016 havde de deres store gennembrud med første spil i Exit-serien, og sidste år blev der solgt 1,5 millioner Exit-spil, hvilket var mere end den hidtidigt bedst sælgende serie, Monopoly.

Ægteparrets 150. spil, ”Exit: The Cursed Labyrinth” kommer på gaden i februar, men også parrets børn er smittet med brætspilsfeber og har designet deres egne brætspil, f.eks. det prisvindende børnespil ”Cheating Moth”, som Lukas og Emily Brand lavede, da de var 8 og 9 år gamle.

Exit-spillene er bygget over idéen fra de mere og mere populære Escape Rooms, men hvor alt til gådeløsningen kan være i en lille æske. Der er flere forskellige typer af ”Escape-spil”, men en af de kendetegnende ting ved Exit-spillene er, at man undervejs destruerer dele af spillet, og det derfor er engangsbrug. Kosmos-Verlag siger, at det gør spilaftenen til en særlig oplevelse. Mon ikke, det også er en god forretning, da der så hele tiden kan sælges nye kopier.

Du kan læse meget mere om ægteparret Brand og Exit-succesen (på tysk) her


Papskubber.dk er et dansk website tilegnet brætspil i alle størrelser og sværhedsgrader. Vores nyheder plukkes fra nyhedsfeeds fra hele kloden, og vi stræber efter at have en klar kildeangivelse hvis vi vidergiver nyheder der er udsendt af andre.

Papskubber.dk kan kontaktes på skubpap@papskubber.dk