Asmodee solgt til PAI Partners

Pernille Brix Madsen af Pernille Brix Madsen d. 6. november 2018

Asmodee, der er verdens største spildistributør, er blevet købt af firmaet PAI Partners. De tidligere ejere Eurazoe har solgt firmaet for 1,2 milliarder euro. Salget har givet Eurazoe et fornuftigt plus på kontoen, da de med salget af Asmodee har firedoblet deres investering på købet af Asmodee for 143 millioner euro. Men de har også investeret i firmaet i løbet af de sidste 5 år, der er gået, siden Eurazoe købte Asmodee.

Investeringsfirmaet Eurazoe købte i 2013 den franske udgiver og distributør Asmodee. Siden 2013 er det gået stærkt med opkøb af andre udgivere og distributører, så store udgivere som blandt andet Fantasy Flight games, Days of Wonder, Z-Man Games, Plaid Hat Games og senest i 2017 det tyske firma Heidelberger Spieleverlag er en del af Asmodee group. Asmodee har i de seneste 5 år vokset sig så store, at 2/3 af den samlede omsætning af brætspil, der sælges på verdensplan, kommer fra spil, der enten helt eller delvist udgivet af Asmodee.

Herhjemme er spildistributøren Enigma, der distribuerer brætspil til hele Skandinavien, blevet en del af Asmodee group og går nu under navnet Asmodee Nordics.

Der vil dog formentlig ikke ske store ændringer i driften af firmaet, da PAI har meddelt, at de agter at lade direktion og ansatte fortsætte de gode takter i firmaet.


Papskubber.dk er et dansk website tilegnet brætspil i alle størrelser og sværhedsgrader. Vores nyheder plukkes fra nyhedsfeeds fra hele kloden, og vi stræber efter at have en klar kildeangivelse hvis vi vidergiver nyheder der er udsendt af andre.

Papskubber.dk kan kontaktes på skubpap@papskubber.dk