AI forhandler sig til sejr i Diplomacy

af Bo Bering Slagelse d. 27. November 2022

Firmaet bag Facebook, Meta, har bygget en AI, der kan slå selv de mest garvede Diplomacy-spillere.

I Diplomacy kæmper 7 spillere om herredømmet over Europa i tiden omkring 1. verdenskrig. Typisk kan dette ikke opnås gennem militær slagkraft alene. Der er også brug for en stor portion forhandling, diplomati og rygstikkeri. Dette har ført til, at spillet er kendt for at ødelægge venskaber og andre relationer.

Forhandlingsdelen fylder en stor del i spillet. Derfor blev AI’en ikke bare trænet i spillets regler, men blev også trænet i, hvordan spillerne kommunikerer med hinanden. Da AI’en havde lært både at udtænke strategier i spillet og at kommunikere og forhandle med medspillerne, blev den, i hemmelighed, tilmeldt 40 spil online-Diplomacy.

Det er derigennem lykkedes AI’en at blive blandt de 10% bedste Diplomacy-spillere på hjemmesiden. Men ikke nok med det. Det lykkedes også – næsten – at holde det hemmeligt for de andre spillere, at de spillede mod en AI og ikke mod et menneske. Kun en spiller skrev efter et endt spil, at denne havde mistanke om, at de muligvis havde spillet mod en AI.

Denne nyhed er skrevet af et ægte menneske.

Læs mere om AI’ens vej til sejr i Diplomacy her.


Papskubber.dk er et dansk website tilegnet brætspil i alle størrelser og sværhedsgrader. Vores nyheder plukkes fra nyhedsfeeds fra hele kloden, og vi stræber efter at have en klar kildeangivelse hvis vi vidergiver nyheder der er udsendt af andre.

Papskubber.dk kan kontaktes på skubpap@papskubber.dk