Guldbrikvinder udkommer på dansk

Pernille Brix Madsen af Pernille Brix Madsen d. 9. november 2018

Så er der godt nyt til alle, der bare ikke kan få nok af at bygge byer og anlægge grønne områder på Mars: Terraforming Mars vil udkomme på dansk.

Den danske distributør, Spilbræt.dk, står bag den danske udgivelse.

“Det er en af de der beslutninger, som måske ikke giver den store økonomiske mening. Terraforming Mars er dyrt at oversætte, og Danmark er et lille område at sælge spil i. Men udover at jeg knuselsker spillet, så føler jeg også hele fascinationen for Mars generelt gør det til et spil, der bør udkomme på dansk”, fortæller Kim Dorff Hundsholt, direktør for Spilbræt.dk.

Terraforming Mars er designet og udgivet af det svenske firma FryxGames, der består af 7 brødre fra familien Fryxelius. Den svenskdesignede spilsucces fra 2016 har høstet designpriser rundt om i verden og vandt herhjemme en eftertragtet Guldbrik i den fornemme kategori ‘Årets Kenderspil 2018’.

“Som firma vil jeg også gerne støtte op om en pris som Guldbrikken, så da det vandt der, gik der ikke mere end et par dage – og et par øl fra Enoch Fryxelius, chef for FryxGames – før det lød som en virkelig god idé. Så jeg håber, at Terraforming Mars er en nyklassiker, der er kommet for at blive”, slutter Kim Dorff Hundsholt.

Hvornår Terraforming Mars på dansk lander på hylderne herhjemme vides endnu ikke med sikkerhed, men oversættelsesarbejdet er skudt i gang.


Papskubber.dk er et dansk website tilegnet brætspil i alle størrelser og sværhedsgrader. Vores nyheder plukkes fra nyhedsfeeds fra hele kloden, og vi stræber efter at have en klar kildeangivelse hvis vi vidergiver nyheder der er udsendt af andre.

Papskubber.dk kan kontaktes på skubpap@papskubber.dk