1830 bliver genudgivet i 2011

Per von Fischer af Per von Fischer d. 3. January 2011

Avalon Hills togspils-klassiker “1830 – Railroads and Robber Barons” fra 1986 ser endelig ud til at blive genudgivet i år. Rygterne har svirret længe, og amerikanske Mayfair Games oplyste lillejuleaften at den nye version vil være i butikkerne 17. marts 2011.

Ligesom Civilization er 1830 et af de gode gamle flerspillerspil fra firserne, og som sådan ikke til at få fingrene i som brugt. Og det er synd og skam, fordi det tilhører det beste fra brætspillenes guldalder.

Der findes efterhånden en lange række togspil med 18XX i titlen. 1830 adskiller sig ved at have et aktiemarked inkluderet, så spillerne tjener penge både ved at eje og køre tog imellem amerikanske byer fra 18030erne og frem, men også ved at investere i de selskaber der ejer dem. Selve aktie-delen er noget af det lækreste med 1830.

Mayfair Games’ 1830 er ikke bare et genoptryk af en gammel klassiker, der er også nyt i pakken. Udover det gamle spil kommer genoptrykket med en række nye kort og varianter. Det er selvfølgelig spændende i sig selv, men vi glæder os nu mest til at spille originalen, der er blandt de beste 5-spiller spil overhovedet.
1830 bliver en dyr satan – udsalgsprisen er angivet til $70.


Papskubber.dk er et dansk website tilegnet brætspil i alle størrelser og sværhedsgrader. Vores nyheder plukkes fra nyhedsfeeds fra hele kloden, og vi stræber efter at have en klar kildeangivelse hvis vi vidergiver nyheder der er udsendt af andre.

Papskubber.dk kan kontaktes på skubpap@papskubber.dk