Gaveguide 2013 - Nørdespil

Peter Brichs af Peter Brichs d. 27. november 2013

Gode klassikkere og helt spritnye spil er indholdet i vores gaveguide til nørden. Listen er en blanding af de nyeste ting, redaktionen selv har prøvet, samt de spil, der står højest på vores egen gaveliste.

I vores gaveguide finder du:

Glass Road

Ressourcemanagement og tung strategi præger Glass Road – det nye spil af Eurogame-mesteren Uwe Rosenberg

I Glass Road indbyder spildesigneren Uwe Rosenberg, manden bag Agricola og Bohnanza, til et nyt spændende og komplekst ressource-managementspil, hvor en del af strategien bygger på at gennemskue modspillernes planer og udnytte deres træk mod dem.

I Glass Road skal spillerne hver især opbygge glasværksteder på en strækning langs Glass Road. I hver runde udvælges en håndfuld specialister, som spilles på skift, og timingen er vigtig, og det betyder meget, om modspillerne har valgt samme specialister eller ej. Dets bedre overblik, man har over ens eget spil og modspillernes, des stærkere træk kan man foretage.

Glass Road er for 1-5 spillere, reglerne er på engelsk, og spillet er sprogneutralt. Det er en god udfordring at balancere opbygningen af værksteder med brugen af specialist-kortene og de andre spilleres brug af specialister.

Pris: Ca. 520 kr.

Firefly – The Game

Det er tid til at tage ud i ‘verset, hvor der skal smugles, slås og generelt bare misbehaves. Shiny!

Firefly: The Game er et rumskibsspil, baseret på den klassiske tv-serie af samme navn, der desværre blevet taget fra os alt for tidligt. Spil som Mal, Zoe, River og mange andre karakterer, mens du flyver rundt i galaksen og fragter varer fra den ene planet til den anden. Både de legale varer – og de illegale.

Firefly: The Game er et pick-up and deliver game, der kan minde om klassikkere som Merchants of Venus. Temaet oser ud af spillet, og enhver person, der var glad for Firefly tv-serien burde give Firefly: The Game en chance.

Spillet kan spilles af 1-4 spillere fra 13 år og opefter. Spillet indeholder meget engelsk tekst.

Pris: Ca. 450 kr.

Caverna – The Cave Farmers

Agricola i en mørk hule. Hvis det lyder som noget for dig, så kig med her.

Caverna – The Cave Farmers er et workeplacement, ressource management spil, fra manden bag Agricola. (Uwe Rosenberg) Du styre en dværge famillie som har mulighed for at dyrke afgrøder, holde dyr, udbygge miner eller tage på eventyr.

Det er hans mekaniske efterfølger til Agricola, men med nogle markante forskelle, som både giver en masse nye muligheder, men også adskiller sig fra Agricola. Hvis du syntes at Agricola er et godt spil, så tag et kig på dette spil.

Pris: Ca. 600 kr.

Le Havre

Tunge eurogames er noget vi kan lide, og denne klassikker fra 2009 er et rigtig godt et af slagsen.

Le Havre er et workerplacement spil, hvor det handler om at bygge bygninger, skibe og handle ressourcer i byen Le Havre. Du er med til at opbygge den franske by Le Havre, og dens kernepunkt havnen. Dette spil er lavet af Uwe Rosenberg og er en ældre en af slagsen, fra 2009. Men oftest overset da Agricola overskyggede de år.

I modsætning til andre spil i samme genre, så har du oftest rigtig mange ting du kan lave som også hjælper dig i dit spil, hvor frustrationen oftest kan være større i andre af samme type.

Pris: Ca. 400 kr.

Eldritch Horror

Hvis tentakler, og monstre der får dig til at miste forstanden, er en del af dit faste morgenmåltid, skal du tage et kig på Eldritch Horror

Dunkle kræfter truer menneskeheden. I kampen mod en sammensværgelse, som spænder de syv kontinenter må heltene rejse til de mest eksotiske, uudforskede og farlige egne for at konfrontere kultister og ubeskrivelige farer for samle glemte skatte til at standse dæmoniske afguder fra at trænge ind i denne verden.

Eldritch Horror er en slags “søster” til brætspillet Arkham Horror, men bringer kampene mod kultister og cthulhuide monstre op på en ny skala, da spillet ikke begrænser sig til byen Arkham, men udspiller sig over hele verden. I Eldritch Horror rejses verden tynd, og hvert et sted venter eventyr fra London til Nepal. Eldritch Horror byder på nye spilmekanikker og på nye måder at gå til Arkham Horror-universet. Spillet er for 1-8 spillere, der samarbejder om at vinde over spillet. Engelskkundskaber er påkrævede, da spillet er teksttungt.

Pris: Ca. 450 kr.

Skriv din kommentar