Cover fra Brikker & Bræt

Et kig på Relic Runners

af Kim Dorff d. 8. oktober 2013

Days of Wonder er en af verdens mest succesrige brætspilsudgivere, selvom de sjældent udgiver nye brætspil. Så da Brikker&Bræt fik muligheden for at smugspille deres kommende Relic Runners, tøvede vi ikke.

Relic Runners kan bedst beskrives som en brætspilsudgave af Indiana Jones-filmene: En gruppe arkæologer blottet for stedsans forsøger at finde vej rundt i junglen i et sindrigt netværk af stier, templer og ruiner på jagt efter dyrebare relikvier.

Relic Runners

  • Antal: 2-5 spillere
  • Spiltid: 60 min.
  • Alder: 12+ år

Men faktisk handlede Relic Runners oprindeligt om munke i Nepal, da det lå i skrivebordsskuffen hos den australske spildesigner Matthew Dunstan. Ved et stort lykketræf og en masse knofedt fik han kontakt til Days of Wonder, der årligt får hundredvis af brætspilsidéer tilsendt, og han slap gennem nøglehullet. Det er i sig selv en stor bedrift, når det franske firma i mere end et årti har opereret i superligaen inden for brætspilsudgivelser med nyklassikere som Ticket to Ride, Small World og Memoir ’44 under bæltet.

Temaet er dog sekundært i Relic Runners, fordi her gælder det primært om at regne modstanderens kommende træk ud. På det punkt kræver det mere af deltagerne end tidligere spil fra Days of Wonder, der sætter finish, høj tilgængelighed og taktisk dybde højt.

Brikker & Bræts udsendte var i hvert fald begejstrede for de mange dilemmaer og strategiske overvejelser, der allerede fik de små grå på overarbejde få minutter inde i spillet.Cover fra Brikker & Bræt Artiklen har tidl. været udgivet i magasinet Brikker & Bræt.

Skriv din kommentar